Besøk Fotballmuseet og se utstillingen om Arne Pedersens fotballiv

Fredrikstad Museum

Årets nye utstilling i Fotballmuseet avd. Fredrikstad handler om den legendariske kapteinen på FFK og landslaget: Arne Pedersen. Med utgangspunkt i en plastpose Arne hadde liggende full av fotballminner har museet i sommer en fotballhistorisk utstilling som ikke ligner noen annen.arnep_plakat

Fredrikstad Museum

Besøksadresse Tøihuset:

Østfoldmuseene – Fredrikstad Museum
Tøihusgaten 41
1632 Gamle Fredrikstad
Telefon sentralbord: 69 11 56 50
E-post: fredrikstadmuseum@ostfoldmuseene.no

Fredrikstad Museum Google MapsSe kartet i Google Maps

Museet har utstillinger på fire avdelinger.

Åpningstider Vår 2015

Tøihuset – Gamlebyen:
Vi åpner dørene i Tøihuset torsdag 26. mars – og det markeres med åpning av ny temporær utstilling om konfeksjon og manufaktur i Fredrikstad – “Langåpent”.

Åpningstider med hensyn til dager og klokkeslett annonseres nærmere.

Isegran – maritime utstillinger og museumsbutikk i Minemagasinet:
 Minemagasinet har ikke faste åpningstider i vintersesongen, men vi har spennende foredrag og arrangementer på Isegran hele året, og tar imot grupper ved bestilling. Følg med på nettsiden og ta gjerne kontakt! Se også www.isegran.no

Elingaard Herregård:
Herregården har ikke faste åpningstider i vintersesongen, men vi har spennende arrangementer hele året, og tar imot grupper ved bestilling.
Gjør spesielt oppmerksom på våre spennende “Gjestespill på Elingaard” i vår,
følg med for nærmere annonsering, og ta gjerne kontakt.

videovandring-elingaard

Videopresentasjon og kart over Elingaard og området rundt herregården

Stier og områdetiltak

Fotballmuseet – avd. Fredrikstad:
Åpent for bestilte grupper og ved annonserte arrangementer.
Se også fotballmuseets egne hjemmesider:
www.fotballmuseet.no/fredrikstad

For barnebursdager på fotballmuseet:
Kontakt Dag Solheim på tlf 48291080 og epost: post@dagsolheim.no

Interreg

Besøk vår samarbeidspartner Rottneros Park->>

Billettpriser og omvisninger:
Gjelder museets utstillinger ved Tøihuset, Isegran, Elingaard Herregård og Fotballmuseet.
Voksen: kr. 50,-
Barn: kr. 20,-
(gratis inngang for barn mellom 0 og 5 år)

Vi gjør oppmerksom på at noen arrangementer kan ha andre priser.

Omvisninger i Tøihuset, på Isegran, Elingaard Herregård, Kongsten Fort eller Fotballmuseet kan bestilles både i og utenom åpningstidene. Kontakt museet for informasjon og bestilling. Egne priser for omvisninger.

Utleielokaler på Elingaard Herregård og Kongsten Fort:
Kontakt Christine Lande på telefon: 47977795 og epost: chrlan@ostfoldmuseene.no

Om museet:
Fredrikstad Museum ble grunnlagt i 1903, og er i dag et museum med kunst- og kulturhistoriske samlinger. Museet har utstillinger på fire avdelinger, og driver også utleievirksomhet på flere av de historiske stedene vi forvalter. Siden 2003 har museets administrasjon holdt til i Tøihuset i Gamlebyen; det er også der vi har vår faste byhistoriske utstilling. Museets administrasjon holder til i Tøihuset i Gamlebyen.

utleie-fredrikstad-knapp

fi1700-prosjektknapp

Fredrikstad Museums Venner

Lukedager på Isegran:
I renessansehagen ved det gule huset på Isegran finner du utelukkende historisk riktige stauder, urter og medisinplanter fra denne tiden etter originale tegninger fra 1740-årene. Nå trenger vi din bistand til å holde denne vakre hagen vedlike.

Hva skjer