Besøk Fotballmuseet og se utstillingen om Arne Pedersens fotballiv

Fredrikstad Museum

Årets nye utstilling i Fotballmuseet avd. Fredrikstad handler om den legendariske kapteinen på FFK og landslaget: Arne Pedersen. Med utgangspunkt i en plastpose Arne hadde liggende full av fotballminner har museet i sommer en fotballhistorisk utstilling som ikke ligner noen annen.arnep_plakat

Fredrikstad Museum

Besøksadresse Tøihuset:

Østfoldmuseene – Fredrikstad Museum
Tøihusgaten 41
1632 Gamle Fredrikstad
Telefon sentralbord: 69 11 56 50
E-post: fredrikstadmuseum@ostfoldmuseene.no

Fredrikstad Museum Google MapsSe kartet i Google Maps

Museet har utstillinger på fire avdelinger.

Åpningstider Vår 2015

Tøihuset – Gamlebyen:
Vi har utstillingsåpning på Tøihuset torsdag 26. mars – av ny temporær utstilling om konfeksjon og manufaktur i Fredrikstad – kalt “Langåpent”, og av ny temporær utstilling om tekoindustrien i Fredrikstad kalt “Topp til tå – Made in Fredrikstad”.
I vinter har vi i tillegg gjort en del endringer i resepsjonsarealet, barneaktivitetsområdet og vår lille kafè, så velkommen til et “nytt” museumsområde.

Generelle åpningstider sommer 2015:
Fra og med 27.03 – til og med 19.06: tirsdag – søndag, kl. 12.00 – 15.00.
Fra og med 20.06 – til og med 30.08: mandag – søndag, kl. 12.00 – 16.00.

Stengt fredag 1. mai.

Isegran:
Spennende foredrag og arrangementer på Isegran hele året. Vi tar imot grupper ved bestilling.
Følg med på nettsiden og ta gjerne kontakt! Se også www.isegran.no for info om alle Isegrans aktører, og deres aktiviteter for sesongen. Og husk “Barnas Dag” søndag 13. september.

Elingaard Herregård:
Vær oppmerksom på vår nye spennende konsertserie “Gjestespill på Elingaard” vår 2015,  følg med for nærmere annonsering, og ta gjerne kontakt.

Åpningstider sommersesong på Elingaard:
Åpent for publikum hver onsdag og søndag fra 12.00 – 16.00, fra og med søndag 31. mai til og med søndag 23. august.
Dramatiserte omvisninger hver søndag kl. 14.00 med oppstart søndag 7. juni.
Sommerens nye utstilling på Elingaard heter “I Østen stiger Japan opp” med åpning søndag 31. mai.

videovandring-elingaard

Videopresentasjon og kart over Elingaard og området rundt herregården

Stier og områdetiltak

Fotballmuseet – avd. Fredrikstad:
Åpent for bestilte grupper og ved annonserte arrangementer.
Se også fotballmuseets egne hjemmesider:
www.fotballmuseet.no/fredrikstad

For barnebursdager på fotballmuseet:
Kontakt Dag Solheim på tlf 48291080 og epost: post@dagsolheim.no

Interreg

Besøk vår samarbeidspartner Rottneros Park->>

Billettpriser og omvisninger:
Gjelder museets utstillinger ved Tøihuset, Isegran, Elingaard Herregård og Fotballmuseet.
Voksen: kr. 50,-
Barn: kr. 20,-
(gratis inngang for barn mellom 0 og 5 år)

Vi gjør oppmerksom på at noen arrangementer kan ha andre priser.

Omvisninger i Tøihuset, på Isegran, Elingaard Herregård, Kongsten Fort eller Fotballmuseet kan bestilles både i og utenom åpningstidene. Kontakt museet for informasjon og bestilling. Egne priser for omvisninger.

Utleielokaler på Elingaard Herregård og Kongsten Fort:
Kontakt Christine Lande på telefon: 47977795 og epost: chrlan@ostfoldmuseene.no

Utleielokaler på Isegran:
Kontakt Cafè Galeien ved Siri Gottfredsen på telefon: 91356420 og epost: siri@cafegaleien.no

Om museet:
Fredrikstad Museum ble grunnlagt i 1903, og er i dag et museum med kunst- og kulturhistoriske samlinger. Museet har utstillinger på fire avdelinger, og driver også utleievirksomhet på flere av de historiske stedene vi forvalter. Siden 2003 har museets administrasjon holdt til i Tøihuset i Gamlebyen; det er også der vi har vår faste byhistoriske utstilling. Museets administrasjon holder til i Tøihuset i Gamlebyen.

utleie-fredrikstad-knapp

fi1700-prosjektknapp

Fredrikstad Museums Venner

Lukedager på Isegran:
I renessansehagen ved det gule huset på Isegran finner du utelukkende historisk riktige stauder, urter og medisinplanter fra denne tiden etter originale tegninger fra 1740-årene. Nå trenger vi din bistand til å holde denne vakre hagen vedlike.

Hva skjer