• Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Norske utposter – nordmenn utenfor allfarvei

portrettbilde av mann
Fredrik Larsen Lund
22. oktober 2017 // 14:00 - 15:30

Foredrag ved forfatter og historiker Fredrik Larsen Lund

Utvandringen fra Norge gikk ikke bare til USA. Mange tusen mennesker reiste også til andre deler av verden, som Australia, New Zealand, Kina, Sør-Afrika, Karibia, Brasil, Argentina og Canada. Forfatter og historiker Fredrik Larsen Lund (41) er aktuell med boken ”Norske utposter – nordmenn utenfor allfarvei”. Han vil fortelle og vise bilder fra norske kolonier og bosetninger som i dag er ganske ukjente for de fleste. Vi får møte hvite slaver fra Bergen, mislykkede gullgravere, fattigjenter fra Odalen, pietister fra Sunnmøre, norske politifolk i Kina – og mange flere. Fargerike historier om både suksess og fiasko.

Forfatterens bror Øyvind Larsen vil underholde med gitar og sang. Han har lovet et repertoire som passer dagens tema.

Det vil bli mulig å kjøpe og få signert forfatterens bok.

Del på: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someonePrint this page
oktober 22 2017

22. oktober 2017