Hopp til hovedinnhold
 • 1/1

Østfoldmuseene har slått seg sammen med fire andre fremragende museer for å tilby deg som publikum en unik mulighet til imponerende 65 kulturopplevelser i 5 fylker! Med vårt digitale årskort kan du fordype deg i kunnskap og hente inspirasjon. Årskortet gir inngang på følgende museer:

Årskortet er digitalt, noe som betyr at du enkelt kan kjøpe og vise det frem fra din smarttelefon. Trenger du hjelp, står våre dedikerte ansatte klare til å veilede deg ved våre museer.

Viktig å merke seg er at kortet er personlig og gyldig i 12 måneder fra kjøpsdato. Østfoldmuseenes årskort gjelder for ordinær inngang. For spesielle arrangementer som omvisninger, konserter og lignende, vil det være egne billettpriser.

Priser på årskort Årskortet er digitalt, noe som betyr at du enkelt kan kjøpe og vise det frem fra din smarttelefon. Trenger du hjelp, står våre dedikerte ansatte klare til å veilede deg ved våre museer. Viktig å merke seg er at kortet er personlig og gyldig i 12 måneder fra kjøpsdato. Østfoldmuseenes årskort gjelder for ordinær inngang. For spesielle arrangementer som omvisninger, konserter og lignende, vil det være egne billettpriser.
Priser årskort
årskort barn/unge 6-17 år kr 210
årskort student (ved fremvisning av studentbevis) kr 210
årskort voksne kr 420
familiekort (2 voksne med egne barn/barnebarn) kr 630

Østfoldmuseenes museer inkluderer

 • Bilde av Fredrikstad Museum

  Fredrikstad Museum

  Vis vei

  Det unike Tøihuset i Gamlebyen var ved åpningen i 1775 landets største bygning. Denne militære lagerbygningen ble plassert der byens torg og sentrum en gang lå. Mange spennende historier og liv har utspilt seg her fra 1567 og fram til i dag, og museet er stolt av å kunne bruke stedet til å fortelle byens historie.

 • Bilde av Borgarsyssel Museum

  Borgarsyssel Museum

  Vis vei

  Borgarsyssel Museum ble stiftet i 1921 og ligger ved ruinen etter St. Nikolas kirke fra omkring 1115. Museet dokumenterer og formidler Østfolds kulturhistorie fra middelalderen og fram til i dag Borgarsyssel Museum har samlinger fra store deler av Østfold, og et friluftsmuseum med et 20-talls antikvariske bygninger.

 • Bilde av Halden museum - Rød herregård

  Halden museum - Rød herregård

  Vis vei

  Rød Herregård er en innholdsrik kulturperle med over 300 års historie. De innflytelsesrike familiene Tank og Anker satte sitt preg på det praktfulle anlegget fra 1730-tallet til midten av 1900-tallet. Hovedhus med hage og park ligger vendt mot Iddefjorden der flotte seilskuter ankret opp i sin tid. Det vakre og godt bevarte interiøret begeistrer besøkende den dag i dag.

 • Bilde av Moss by- og industrimuseum

  Moss by- og industrimuseum

  Vis vei

  Moss by- og industrimuseum samler, bevarer og dokumenterer Moss bys sosiale, arkitektoniske og industrielle historie, med vekt på tidsskiftene i det 20. århundre. Moss by- og industrimuseum holder til i restaurerte lokaler i Kloster og Galla møller mellom Fossen og Lille-elv. Kloster mølle er fra 1899/1900, mens Galla mølle er fra ca. 1920.

 • Bilde av Haldenvassdragets Kanalmuseum

  Haldenvassdragets Kanalmuseum

  Vis vei

  Haldenvassdragets Kanalmuseum finner du i Ørje midt i hjertet av det naturskjønne Indre Østfold – og selvsagt rett ved Haldenvassdraget og slusene. Museet formidler kunnskap om det biologiske mangfold i skog og vassdrag. Her vises samspillet i vårt økologiske miljø og naturens usynlige hemmeligheter og områdets rike dyreliv presenteres. Med blikket rettet mot fremtiden ønsker museet å fremme vern av naturen, i all dens mangfold og sårbarhet.

 • Bilde av Kystmuseet Hvaler

  Kystmuseet Hvaler

  Vis vei

  Kystmuseet Hvaler er Østfoldmuseenes avdeling for kystkultur. Museet ligger på Nordgården Dypedal på Spjærøy.

 • Bilde av Elingaard Herregård, Onsøy i Fredrikstad

  Elingaard Herregård, Onsøy i Fredrikstad

  Vis vei

  Elingaard Herregård er en av landets mest helstøpte anlegg fra renessansen – en adelig setegård med røtter tilbake til middelalderen. Omkranset av bastioner og vollgraver ligger hovedbygningen fra 1749 – gjenreist på kjellerne fra 1600-tallet, og har i dag rom fra ulike epoker.

 • Bilde av Halden museum - Fayegården

  Halden museum - Fayegården

  Vis vei

  Fayegården er museet for Halden og omegns historie. Det ligger i sentrum, bak byparken, i et grønt murbygg i empirestil. Den gamle bygården er oppkalt etter handelsmannen David Faye og ble oppført i 1830. Høsten 2023 åpnet Museumskafeen og sommeren 2024 åpner museet med ferske utstillinger og aktiviteter for store og små.

 • Bilde av Halden museum - Fredriksten

  Halden museum - Fredriksten

  Vis vei

  I Østre kurtine på Fredriksten festning finnes Halden museum - Fredriksten hvor du kan oppleve Haldens krigshistorie og lære mer om livet på festningen.

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1