<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1392599294090082&ev=PageView&noscript=1" />

Planlegg ditt besøk

I Østfolds eneste middelalderby finner du Borgarsyssel Museum. I Olavs hall kan du lære om byens grunnlegger Olav Haraldsson (den hellige), gå på skattejakt, oppleve byens historie og se hvordan middelalderbyen Borg kan ha sett ut.


Åpningstider Borgarsyssel Museum
10. januar – 19. juni 2020 kl. 11.00 – 15.00 Fredager, lørdager og søndager

Aktuelle arrangementer og utstillinger i perioden april

 • Eivind Lauritzen
 • Eivind Lauritzen
 • Eivind Lauritzen
 • Eivind Lauritzen
 • Eivind Lauritzen
 • Eivind Lauritzen

Andre tilbud på museet

Her finner du oss:

Borgarsyssel museum finner du ved å ta avkjøringen mot Sarpsborg fra E6 i Østfold.

 • Planlegg ditt besøk

  Vis vei

  Besøk vakre Borgarsyssel Museum i sommer. Museet ligger i idylliske omgivelser ved Sarpfossen i Sarpsborg. Det første fossestryket ble dannet for ca. 4000 år siden, og det er funnet bosetningsspor her helt tilbake til yngre steinalder.

 • Borgarsyssel museum

  Vis vei

Tilgjengelighet og tilrettelegging

Vi ønsker alle velkommen til å besøke museet, og vil gjøre vårt beste for å tilby gjennomgående gode og smidige opplevelser.

Olavs Hall
Formidlingsbygget Olavs Hall er universelt tilrettelagt med innvendig ramper, teleslynge i museumsbutikk/cafe og heis for å komme opp i toppen av tårnet. Vi har også handicaptoalett i bygget.

Ledsager
Alle med behov kan ta med seg ledsager med ledsagerbevis, som får gratis inngang.

Vi har dessverre ikke teleslynge i utstillingslokalet. Hvis du som hørselshemmet ønsker å få med deg et kommende foredrag eller en omvisning, ta gjerne kontakt med formidlingsavdelingen i god tid, så kan vi bestille tolk.

Adkomst med offentlig transport 
Nærmeste bussholdeplass til museet er St. Olavs voll. 450m, ca fem min til fots
Gangavstand fra Sarpsborg torg og Storbyen: 1 km, ca. 13 min til fots
Gangavstand fra Sarpsborg busstasjon: 1,2 km, ca. 15 min til fots
Gangavstand fra Sarpsborg togstasjon: 1,1 km, ca. 13 min til fots

Adkomst med bil
Fra Sør: Følg E6 nordover mot Sarpsborg/Oslo. Ta avkjøring 5 ved Årumkrysset og fortsett på Rv111 mot Sarpsborg S. Ta mot venstre i rundkjøring ved Haslund hovedgård og fortsett på Fv 118 og frem til Gamlebygata. Her er det skiltet til Borgarsyssel museum.
Fra nord: Følg E6 sørover mot Sarpsborg/Gøteborg. Ta avkjøring 6 ved Alvimkrysset og fortsett på Fv109 mot Sarpsborg S. Følg 109 gjennom sentrum langs Kirkegata frem til Vollgata og Gamlebygata. Her er det skiltet inn mot høyrer til Borgarsyssel Museum.

Parkering
Parkeringsplassen nord for museet har to plasser for HC-parkering.