Hopp til hovedinnhold

Barnesyssel: Lag flintpil

Visste du at flintpiler, kjent fra spillet Minecraft, faktisk er en teknologi som ble utviklet for nesten 40 000 år siden? Menneskene knuste flintstein, også kjent som silex, og formet dem til pilspisser ved hjelp av dyrhorn. I dag forskes det mye på bruken av silex i batterier ved institusjoner som Borregård og IFE.

I februar får barna prøve å lage sin egen flintpil på barnesyssel-verkstedet. Dette er en unik mulighet for å oppleve hvordan menneskene i eldgamle tider lagde sine egne verktøy og våpen for å overleve i naturen.

Andre aktiviteter på museet
Se utstillinger, opplev friluftsmuseet med et 20-talls antikvariske bygninger, og ta turen opp i det 32 meter høye tårnet og nyt den fantastiske utsikten over Østfold-landskapet.

I tillegg til våre aktiviteter har vi også butikk og kafe hvor du kan nyte en forfriskning under museumsbesøket.

Planlegg ditt besøk her: https://ostfoldmuseene.no/borgarsyssel/tilgjengelighet
For de som kommer med bil, har vi gode parkeringsmuligheter i nærheten av museet, og det er også mulighet for å lade elbilen på en ladestasjon i gangavstand.

For å gjøre planleggingen av besøket ditt enklere, kan du forhåndsbestille billetter til vårt arrangement på vår nettside. https://booking.duell.no/ostfoldmuseene/borgarsyssel/event/barnesyssel-flintpil

Inngang
Barn 0-5 år gratis
Barn 6-17 år kr 40
Voksen kr 90
Gratis inngang med gyldig årskort

Om du ønsker å besøke oss eller andre museer i Østfold og Akershus, kan det også lønne seg å kjøpe et årskort. På denne måten kan du enkelt besøke museene så mange ganger du vil i løpet av et år. Se mer informasjon om årskort på våre nettsider.