<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1392599294090082&ev=PageView&noscript=1" />

Pysanka! Bypåske på Borgarsyssel

Borgarsyssel Museum er stedet for oss som ikke drar til fjells i påska! Fra 13. april - 21. april har vi et innholdsrikt program som kan engasjere påskeferieglade barn, foreldrene deres og turister.

  • 1/1

Under denne lange påskeuka vil du kunne prøve deg på Pysanka, ukrainsk påskeggmaling. Dette er en annen teknikk enn den mange kjenner fra Norge. Man bruker voksfarger og penn og "skriver" frem fantastiske mønstre. Dette er en fin aktivitet for barn og voksne å gjøre sammen, men også morsom for voksne alene.

Hver dag kl. 12.00 blir det barnevandring i friluftsmuseet. Bli kjent med de gamle husene og deres fortellinger, på barnas premisser. To av husene våre er også åpne for utforskning på egenhånd, uten guide. 

Vi lager også påskequiz der du kan lære mer om våre gamle påsketradisjoner.

Lørdag 20. april, på selveste påskeaften, arrangerer vi "Den store påskeeggjakten". Det skjuler seg egg over hele friluftsmuseet og vi utfordrer byens befolkning til å spore de opp. Premier til alle..

Borgarsyssel museum er åpent nesten hele påska fra 13. april - 21. april. (vi holder stengt 2. påskedag) fra kl. 11.00 - 15.00.
Inngangspris: 80,- for voksne og 35,- for barn.