<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1392599294090082&ev=PageView&noscript=1" />

Høst på Borgarsyssel Museum

Vi ønsker høsten velkommen! I høst kan du besøke friluftsmuseet, se utstillinger og nyte en kopp varm drikke i kafeen i Olavs hall.

  • 1/1

Museet
I Østfolds eneste middelalderby finner du Borgarsyssel Museum. I Olavs hall kan du lære om byens grunnlegger Olav Haraldsson (den hellige), oppleve byens historie og se hvordan middelalderbyen Borg kan ha sett ut.
Fra det 32 meter høye tårnet ved Olavs hall får du et godt overblikk over hele byen. Rundt ruinene etter St. Nikolas kirke, fra 1115, ligger friluftsmuseet med bygninger fra hele Østfold. I Olavs hall finner du også vår museumsbutikk og kafé. 

Utstilling: Ting, tang og en hermetisert tiur
Det som gjemmer seg bak denne noe underlige tittelen er en flott vandreutstilling som laget av Østfoldmuseene i 2016. Nå har den endelig vandret til Sarpsborg, og Borgarsyssel Museum. Alle ting har en historie! Og når vi blir kjent med tingens historie får den liv og blir plutselig mer spennende. Tingene er også våre forfedres historie, de forteller noe om våre røtter og hva som har skjedd før oss. Les mer om utstillingen Ting, tang og en hermetisert tiur.

Utstilling: Tusen rike år
Er det sant at jorden skrur seg om sin egen akse? Dag blir til natt, om igjen og om igjen. Tusen år er nesten ingen ting. Mange mener at Sarpsborg er 1000 år. Men er vi sikre? Studer arkeologiske funn fra Borg og se hvordan middelalderbyen og vår egen St Nikolas kirke kan ha sett ut, og ta turen opp i tårnet 30 meter over Sarpsborg. Da forstår du hvordan Glomma formet landskapet og fossen gav byen liv. Les mer om utstillingen Tusen rike år.

Åpent hus
Vi åpner dørene til de antikvariske husene våre og du kan gå inn og ut som du vil, bruke akkurat så lang tid du ønsker og kun ha fokus på dine egne ønsker og interesser for besøket. I de åpne husene kan du se alt fra middelalderkirker til arbeiderleiligheter og skjenkestuer. Les mer om husene i friluftsmuseet

 

Potet.jpeg

Høstferie på Borgarsyssel

Høstferie på Borgarsyssel

Vi planlegger gode dager for feriefolket på Borgarsyssel.

Borgarsyssel museum, Sarpsborg 26. sep. – 4. okt. 2020 kl. 11.00 – 16.00
hullkortw.jpg

Billettpriser for 2020

Billettpriser for 2020

Billettpris pr. voksen: 80.- kr
Billettpris pr. barn og ungdom opp til 18 år: 35.- kr
Barn 0-5 år: gratis
Det er egne priser for bestilte grupper. Vennligst ta kontakt med oss på postmottak@ostfoldmuseene.no

Museumskort.jpg

Østfoldmuseene museumskort

Østfoldmuseene museumskort

Museumskortet er laget for deg som har lyst til å besøke oss flere ganger.

Østfoldmuseene

DSC5153.jpg

Kaféen på Borgarsyssel Museum

Kaféen på Borgarsyssel Museum

I vår lille kafé kan vi tilby en hyggelig stund med en kaffekopp, varm sjokolade, te, og noe å bite i.

Borgarsyssel museum, Sarpsborg

MG_1628.jpg

Museumsbutikken på Borgarsyssel museum

Museumsbutikken på Borgarsyssel museum

Velkommen til en hyggelig handel!

Borgarsyssel museum, Sarpsborg

Smittevern i museene

Smittevern i museene

Østfoldmuseene følger de til enhver tid oppdatere bransjerådene for smittevern, og alle besøkende til våre museer skal kjenne seg ivaretatt. Vi vil legge til rette for at sosial avstand kan opprettholdes, og strenge hygienerutiner vil bli fulgt. Publikum vil få grundig informasjon om trygge bevegelsesmønstre og digitale betalingsløsninger. Vi gjør oppmerksom på at der vil bli begrensinger på hvor mange mennesker som kan komme inn i bygninger og utstillinger, så noe ventetid må påregnes dersom pågangen blir stor. Museets ansatte er pålagt å registre besøkende for at smittesporing skal kunne foretas i etterkant om nødvendig.

Østfoldmuseene