Hopp til hovedinnhold

Påske på Borgarsyssel

Velkommen til påske på Borgarsyssel!

I år kan du, i tillegg til vår tradisjonsrike påskeeggjakt i ruinparken, være med på å løse det store mysteriet: Hvem har stjålet Olav den Helliges kors? Dette finner sted fra 28/3-31/3. Møt våre historiske personer og løs mysteriet. Kanskje vanker det en premie eller to til den som finner den sleipe tyven.

"Kong Olav den helliges kors har blitt lånt ut av kongen selv og skulle ha blitt stilt ut på Borgarsyssel påsken 2024. Der skulle alle få komme og se det fine korset. Men fredag én uke før påske, når kafeverten i Olavs hall åpner for dagen, finner vedkommende ut at alarmen er slått av. Hva kan det bety? Etter å ha åpnet hallen ser hen at utstillingen "Olav den helliges kors" er brutt opp. Korset er borte!

  • 1/1

I Olavshall kan du spille Borgcraft og bygge din egen vikingby, kanskje slik som Olav lagde den. Se også de nye gjenstandene til Sørnes-uret. Påskeaften kan du bli med på en spesiell omvisning som tar for seg alle de 'uunnselige' gjenstandene i friluftsmuseet som man bare spaserer forbi. På søndag blir dette en tilrettelagt omvisning for barn. Kafèen kan friste med både solo, vafler og lune kanelboller. Museumsbutikken er fylt til randen med koselig påskepynt og gaver til deg selv og de du er glad i. Fru Aarslands butikk åpner for sesongen med nostalgiske sukkervarer og leker.

Velkommen til påske på Borgarsyssel!