Hopp til hovedinnhold

Pysanka

Bli med på påskeeggverksted på Borgarsyssel!

Dykk inn i den fargerike verdenen av ukrainske påskeegg, kjent som "pysanka" - vakre kunstverk med en dyp kulturell og symbolsk betydning. Utforsk den eldgamle kunstformen å dekorere egg, der "pysanka" stammer fra det ukrainske ordet "pysaty," som betyr å skrive. Disse unike eggene har røtter som går tilbake til førkristen tid i Ukraina, hvor de symboliserte fruktbarhet og nytt liv. Etter innføringen av kristendommen ble pysanka en sentral del av påskefeiringen, med symboler som fikk en ny tolkning knyttet til tro, håp og gjenfødelse.

Hver eneste detalj i pysanka-designet bærer symbolsk betydning, fra soler og stjerner til blomster, dyr og geometriske mønstre. Hvert motiv forvalter dype symboler som velstand, beskyttelse, kjærlighet og evig liv. Utforsk fargene som brukes, hvor rødt symboliserer kjærlighet og lidenskap, mens grønt representerer håp og vekst.

Bli med oss søndag 24/3 og ta del i en hjertevarm aktivitet for både barn og voksne – et påskeeggverksted på Borgarsyssel. Ta del i gleden ved å skape dine egne ukrainske påskeegg og lær mer om denne fascinerende kulturarven med vår kunnskapsrike guide, Anna Flysak. 

Vi oppfordrer deltakere til å kle seg praktisk, da aktiviteten inneholder maling som kan sette spor på klær.

Plasser MÅ forhåndsbookes for å sikre deg en plass på dette unike arrangementet. Velkommen til en dag med kreativitet, læring og fellesskap!

  • 1/1

Priser
Barn 6-15 år kr 150.-
Voksen kr 200.-

I tillegg tilbyr vi butikker og en koselig cafe hvor du kan nyte en forfriskning etter å ha sett på våre utstillinger. Vi har også lagt stor vekt på å tilrettelegge for alle, uavhengig av behov, og på nettsidene våre finner du mer informasjon om universell tilrettelegging. https://ostfoldmuseene.no/borgarsyssel/tilgjengelighet

For de som kommer med bil, har vi gode parkeringsmuligheter i kort gangavstand av museet, hvor det også er mulig å lade elbil.