Hopp til hovedinnhold

Sommerutstilling 2023 - DDSØIF

De er fæle. De er grusomme. Og du skulle ønske de ikke fantes. Men fra 17. juni til 20. august er de på Borgarsyssel Museum, enten du vil eller ikke.

Har du lest bøkene om Doktor Proktor, Lise og Bulle av Jo Nesbø? Og ikke minst har du hørt om boka som bestefaren til Bulle har skrevet: D.D.S.Ø.I.F. (Dyr du skulle ønske ikke fantes)? I denne boka fortelles det om dyr så fæle at politi og myndigheter ønsker at deres eksistens skal forbli en hemmelighet.

I utstillingen kan du bli kjent med 25 fenomenale fantasidyr fra Jo Nesbøs univers blant annet den mongolske vannrotta, en kjøttetende gnager som kan bli 160 cm lang, det namibiske neshornet som spiser sand, stein og grus og månekameleonen som spiser mennesker som vi spiser kjøttkaker. Men, det er ikke bare i fantasien det finnes mystiske og skrekkelige skapninger. Historien og folketroen er full av dem! Bli med på en reise i en verden full av fantasi, skrekk og humor!

I samarbeid med Sarpsborg kommune og Østre bydel -satsningen inviterer vi til sesongåpning på Borgarsyssel museum 17.juni klokken 11-16. Gratis inngang

  • 1/1

Borgarsyssel Museum – en dag fylt med aktiviteter for hele familien!

På museet vil dere kunne delta i aktiviteter spesielt tilrettelagt for barn. Fra å lære om historien til Sarpsborg til å delta i kreative verksteder.

Priser
Barn 0-5 år gratis
Barn 6-17 år kr 40
Voksen kr 90
Gratis inngang med gyldig årskort

Se utstillinger, opplev friluftsmuseet med et 20-talls antikvariske bygninger, og ta turen opp i det 32 meter høye tårnet og nyt den fantastiske utsikten over Østfold-landskapet.

I tillegg tilbyr vi butikker og en koselig cafe hvor du kan nyte en forfriskning etter å ha sett på våre utstillinger. Vi har også lagt stor vekt på å tilrettelegge for alle, uavhengig av behov, og på nettsidene våre finner du mer informasjon om universell tilrettelegging. https://ostfoldmuseene.no/borgarsyssel/tilgjengelighet

For de som kommer med bil, har vi gode parkeringsmuligheter i kort gangavstand av museet, hvor det også er mulig å lade elbil.

Om du ønsker å besøke oss eller andre museer i Østfold, Vestfold, Akershus og i Oslo flere ganger, kan det lønne seg å kjøpe et årskort. På denne måten kan du enkelt besøke museene så mange ganger du vil i løpet av et år. Se mer informasjon om årskort på https://ostfoldmuseene.no/arskort

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1