Hopp til hovedinnhold

Utstillingsåpning - Luca Berti - Smaalensbilder

Møt fotografen Luca Berti i samtale med fotograf Jan-Egil Woll. Etter samtalen inviterer Luca Berti til en omvising i utstillingen.

Luca Berti er en italiensk fotograf med et særegent prosjekt: I en årrekke har han gått eller syklet rundt i Norden med et storformat Linhof-kamera og tatt svart/hvitt-fotografier av mennesker, hus og landskap - ikke ulikt fortidens vandrende fotografer av typen K. Knudsen, A. B. Wilse og Axel Lindhal.

Etter å ha vært i Norge en rekke ganger var Berti nysgjerrig på Østfold. Sommeren 2020 la han derfor ut på feltarbeid i det flotte Østfoldlandskapet, som ifølge fotografen ikke står tilbake for høye fjell og dype fjorder andre steder i landet.

Berti søker å favne både det universelle og det stedsspesifikke og særegne ved de lokalmiljøene han oppsøker. Underveis sikter han seg ut enkelte landemerker, men for det meste blir turen til i møte med de mennesker, hus og landskapsformasjoner som fanger hans interesse på veien.

Resultatet er en samling bilder som er unike for Østfold og som samtidig blir en del av et større fotodokumentarisk verk om bygdekultur, folk og landskap i hele Norden.

Velkommen til utstillingsåpning!
Dørene åpner 18.30

Gratis inngang!

  • 1/1