<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1392599294090082&ev=PageView&noscript=1" />
Borgarsyssel Museum

Bli med Østfoldmuseene og Sarpsborg Arbeiderblad å kåre Særpingen!

  • Bilde fra Smaalensmarken på Borgarsyssel Museum i 2018 (Foto/Photo)
    Bilde fra Smaalensmarken på Borgarsyssel Museum i 2018 Kristian Ringen

Som en del av jubileumsfeiringen skal det lages en splitter ny jubileumsutstilling i Olavs hall på Borgarsyssel Museum, og til den trenger vi DIN hjelp!

Sarpsborgs nære historie har mye å by på av spennende historier, store og små hendelser og nære fortellinger fylt med nostalgi. Men noe av det som virkelig utgjør byens historie er dens innbyggere, sarpingene selv, og det er SARPINGEN som skal være midtpunktet i den kommende utstillingen.

Men hvem er de, hvordan ser de ut, og hvordan har de satt sitt preg på byen?

Kjente og ukjente sarpinger gjennom 100 år skal nå på museum og tiårene, fra 1920-tallet frem til i dag, skal få sitt eget tablå. Det er her DU kommer inn, for vi trenger hjelp til å finne disse menneskene som har satt sitt preg på byen. Hvem var mest typisk for hvert tiår? Store navn som Arnardo og Oscar Torp, by-originaler som buss Ola og Robert Mellum? Eller kanskje har du noen nære som du mener fortjener å representere akkurat DET tiåret?

Vi er takknemlige for alle forslag og ideer – kanskje har du en god historie og dele også? Hvis du vil dele en historie med oss kan du gjøre det ved å sende en epost til line.kjolberg@ostfoldmuseene.no