Hopp til hovedinnhold

Tilgjengelighet og tilrettelegging

Her finner du informasjon om praktiske forhold ved Borgarsyssel Museum. Området og museumsbygningen er universell utformet og egner seg godt til turgåing. Friluftsmuseet består av en klynge hus og bygninger som ikke har gjennomgått tilpasninger for funksjonsnedsettelser. Vi ønsker alle velkommen til å besøke museet, og vil gjøre vårt beste for å tilby gjennomgående gode og smidige opplevelser.

  • Hedvig Kolboholen

Olavs Hall
Formidlingsbygget Olavs Hall er universelt tilrettelagt med innvendig ramper, teleslynge i museumsbutikk/cafe og heis for å komme opp i toppen av tårnet. Vi har også handicaptoalett i bygget.

Ledsager
Alle med behov kan ta med seg ledsager med ledsagerbevis, som får gratis inngang.

Vi har dessverre ikke teleslynge i utstillingslokalet. Hvis du som hørselshemmet ønsker å få med deg et kommende foredrag eller en omvisning, ta gjerne kontakt med formidlingsavdelingen i god tid, så kan vi bestille tolk.

Adkomst med offentlig transport 
Nærmeste bussholdeplass til museet er St. Olavs voll. 450m, ca fem min til fots
Gangavstand fra Sarpsborg torg og Storbyen: 1 km, ca. 13 min til fots
Gangavstand fra Sarpsborg busstasjon: 1,2 km, ca. 15 min til fots
Gangavstand fra Sarpsborg togstasjon: 1,1 km, ca. 13 min til fots

Adkomst med bil
Fra Sør: Følg E6 nordover mot Sarpsborg/Oslo. Ta avkjøring 5 ved Årumkrysset og fortsett på Rv111 mot Sarpsborg S. Ta mot venstre i rundkjøring ved Haslund hovedgård og fortsett på Fv 118 og frem til Gamlebygata. Her er det skiltet til Borgarsyssel museum.
Fra nord: Følg E6 sørover mot Sarpsborg/Gøteborg. Ta avkjøring 6 ved Alvimkrysset og fortsett på Fv109 mot Sarpsborg S. Følg 109 gjennom sentrum langs Kirkegata frem til Vollgata og Gamlebygata. Her er det skiltet inn mot høyrer til Borgarsyssel Museum.

Parkering
Parkeringsplassen nord for museet har to plasser for HC-parkering.

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1