<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1392599294090082&ev=PageView&noscript=1" />

Sommerskole og åpent museum uke 26

Kurs i tradisjonshåndverk for barn. Mandag-fredag: Vi baker i bakerovn! Lørdag-søndag: Lær deg kunsten å smi!

  • 1/1

Vi inviterer til sommerskole og åpent museum på Folkenborg i hele uke 26 fra kl. 11-14. Åpen butikk og kafé alle dager. Her kan du nyte lokalproduserte tørstedrikker og deilig Gårdsis, og kanskje du finner en gave til deg selv eller andre i vår museumsbutikk? Hils på hønene og hanen, besøk de gamle husene, "prøvekjør" gråtassen på tunet og ta en tur innom hestekjøretøy-utstillingen vår. 

Sommerskole mandag-fredag: Vi baker i bakerovn!
Bli med på bakekurs på Husmannsplassen! Erik og Aurora fyrer opp i den gamle bakerovnen, og tar deg med på en mathistorisk reise til en tid da den vedfyrte bakerovnen stod i sentrum for baking på gården og lokalsamfunnet. Denne sommeren lar vi de nordiske bakervarene ligge, og vi henter inspirasjon fra det italienske kjøkken. Sammen baker vi de deiligste pizzasnurrer med krydder fra vår egen urtehage! Kanskje finner vi også ut at den italienske pizzaen ikke er så unik for Italia som vi tror?

Obs; Vi har forklær til utlån, og alt du trenger å ta med deg er godt humør. Kurset varer i ca 2,5 time, og det er max 8 deltakere pr dag.

Sommerskole lørdag-søndag: Lær deg kunsten å smi!
Smeden har alltid vært en viktig håndverker i lokalsamfunnet, helt fra jernalderen og til i dag. Smeden smidde alt fra våpen til redskaper, enten til hjemmet eller til for eksempel jordbruk. Du har kanskje hørt uttrykket "å smi mens jernet er varmt"? Vel, det er nettopp det vi skal gjøre på dette kurset! Ole Smed lærer deg kunsten å smi nede i den gamle smia i Gropa. 
Obs; Her kan det være lurt å ha på klær og sko som tåler å bli litt møkkete! Kurset varer i ca 2,5 time, og det er max 6 deltakere pr dag.


Påmelding til sommerskole sendes på e-post til aurora@ostfoldmuseene.no innen onsdag 19.juni. Legg ved navn og alder på barnet, samt navn, e-post og telefonnummer til forelder/foresatt.