<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1392599294090082&ev=PageView&noscript=1" />

Klassisk i teateret - Beate Mordal

  •  (Foto/Photo)

Beate Mordal er en ny stjerne på den norske sopranhimmelen. Hun er utdannet fra Operaakademiet i København i 2015, og før hun ble ferdig der, debuterte hun som Papagena i Tryllefløyten ved Det Kongelige teater. 2020 debuterte hun ved Stockholmsoperaen som Marie i “Prima Donna” av Rufus Wainwright, og i år debuterer hun ved den Norske Opera og Ballett. Hun har et langstrakt samarbeid med festivalen i in Aix-en-Provence både som stipendiat og solist, siste gang med en rolle i Sofi Oksanen's and Kaija Saariahos nye opera "Innocence" sist sommer.

I Norge har hun vært utnevnt til «Artist in residence» ved Bergen Nasjonale Opera og har sunget ved flere regional- og distriktsoperaer i Norge. I Bergen hoppet hun inn med stor suksess som Vitellia i Mozarts «La Clemenza di Tito» en produksjon som gikk viralt over hele verden i korona-tider. Beate skal tilbake til Bergen å synge Valencienne i Den Glade enke med premiere i vår.

I høst venter et stort eventyr: Beate skal synge hovedrollen Maria i Bernsteins «West Side Story» i en stor produksjon på Det Kongelige Teater i København.

Beate Mordal er også virksom som konsertsangerinne med mange oppdrag i inn- og utland. Siste sommer sang hun Saariahos «Cinq Reflets de l’Amour de Loin» med London Symphony Orchestra og sommerkonsertsolist med Bergen Filharmoniske Orkester.