<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1392599294090082&ev=PageView&noscript=1" />

Skoleforestilling Maria Johansdotter – en transpersons historia

Teaterforestillingen Maria Johansdotter – en transpersons historia www.mariajohansdotter.se er en musikalsk fortelling som tar oss til 1700-tallet hvor vi møter en historisk person i Karl XIIs Sverige.

  •  (Foto/Photo)

Den vi møter Maria Johansdotter, født i Finland, da en del av Sverige, og som byttet identitet og ble Magnus. Historien til Maria/Magnus fant sted i Sverige og bygger på rettsprotokoller. Den handler om hva som kan skje når du går ut av normene og kommer frem som skeiv. Det er det svenske Musikteater Unna som står bak forestillingen, som spilles på svensk.

Etter forestillingen blir det en samtale om de temaer som blir tatt opp i forestillingen. Maria Johansdotter spilles for elever ved ungdomsskole/videregående skole i Fredrikshalds Teater, Norges eneste bevarte barokkteater. (Forestillingen blir spillet for publikum lørdag 15 oktober som en del av heldagshistorieseminar og som enkel forestilling.)

Kontaktperson

Invitasjon vil bli sent ut til skolene i Halden kommune. Ta kontakt hvis du har lyst til å se forestillingen med klassen din.

Brita_.jpg. Foto/Photo

Brita Flor

Brita Flor

Museumspedagog | Arenakoordinator Fredriksten festning | Leder Formidlingsteam Østfoldmuseene

Halden historiske Samlinger