Hopp til hovedinnhold

Om Fredrikshalds Teater

Dette er landets eneste bevarte barokkteater med skrått scenegulv og mange gamle kulisser. Det er bygget i 1838 av «Det dramatiske selskap i Fredrikshald» og ble brukt av byens borgere. Teateret har derfor en spesiell historie som står i kontrast til lignende teatre i Europa, som var forbeholdt fyrster og konger. Teateret rommer også en ballsal og en stue, og hele bygningen er nylig restaurert både innvendig og utvendig.

Rommene i huset

Teateret rommer, foruten scene og sal, to stuer og ballsalen. I inngangspartiet er et moderne serviceanlegg, med fasiliteter også for rullestoler.

Hvem bruker teateret i dag

Det er mange som bruker Fredrikshalds Teater. Her er det konserter, barneforestillinger, gjesteforestillinger og foredrag. Teateret blir brukt av profesjonelle og amatører hele året, med unntak av sommeren. Av hensyn til den gamle ærverdige bygning, er det satt en begrensning på bruk på 100 dager i året.

Er det mulig å leie teateret?

Det er fullt mulig å leie hele eller deler av teateret til forestillinger og møter. Priser for dette kan du få ved henvendelse til scenemester Asgeir Borgemoen, e-post: bookingfredrikshaldteater@ostfoldmuseene.no.

Teatersalen rommer på det meste 258 plasser. 

En kort intro til Fredrikshalds Teater

Under pandemien arrangerte Det Norske Blaaseensemble digitale konserter ved Haldens konsertarenaer.
I den anledning presenterer her daværende direktør ved Halden Museum, Lillian Nyborg, den historiske scenen. I Fredrikshalds Teater arrangeres konserter og teateroppsetninger den dag i dag til glede for byens befolkning.

  • 1/1
Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1