<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1392599294090082&ev=PageView&noscript=1" />

Sommeromvisninger på teateret

Lær om teaterets historie og se utstillingen der vi viser utvalgte kostymer fra Opera Østfold og Østfoldmuseenes samlinger!

  • Foto: Roderick Ewart (Foto/Photo)
    1/1
    Foto: Roderick Ewart
  • Morten Aabø / Østfoldmuseene (Foto/Photo)
    1/1
    Morten Aabø / Østfoldmuseene

Fredrikshalds teater er et komplett teater med original perspektivscene og originale kulisser. På omvisningen tar vi en kikk både foran og bak i kulissene. Her får dere se og føle på den magiske atmosfæren i historiske omgivelser. I tillegg viser vi i sommer fram et knippe kostymer underveis i omvisningen.

Du vil få se utvalgte kostymer fra Opera Østfolds åtte operaforestillinger på Fredriksten festning, og historiske teaterkostymer fra Østfoldmuseenes samlinger. Carmens festlige kjole, Pappagenas fjærdrakt og Trubadurens kule frakk er noen av dem du kommer tett innpå.

Siden Fredrikshalds Teater ble åpnet i 1838, har teateret huset mange forestillinger. Og blant dem er flere operaforestillinger. En av de mest kjente, Barbereren i Sevilla, ble spilt på teateret flere ganger. Så operakostymene kan kjenne seg hjemme på Fredrikshalds Teater. På omvisningen får du også et innblikk i teateret og dets nesten to hundre år med historie!