<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1392599294090082&ev=PageView&noscript=1" />

Bjørn Ianke – møbelkunstner og Gamlebybevarer

Bjørn Ianke var en av de ledende interiørarkitekter og møbeldesignere i Skandinavia i 1950-, 60- og 70-årene. Han hadde også en meget viktig rolle under de store restaureringsarbeidene av Gamlebyen.

1. april 2019 ville han ha feiret sin 100-årsdag. Dette ønsker Fredrikstad Museum å markere med å publisere artikkelen «Bjørn Ianke – møbelkunstner og Gamlebybevarer» som ble publisert i Fredrikstad Museums årbok «MindreAlv XIII» for 10 år siden.

  • Bjørn Ianke i arbeid i tegnestuen i Feiergården. Her er han 60 år. Feiergården er meget grundig og utsøkt restaurert. Et arbeid Ianke brukte 14 år på. Restaureringen ble et stort forbilde for mange av de andre restaureringsarbeidene som fulgte i Gamlebyen, andre gamle hus i distriktet og for så vidt langt utover det.
    1/1
    Bjørn Ianke i arbeid i tegnestuen i Feiergården. Her er han 60 år. Feiergården er meget grundig og utsøkt restaurert. Et arbeid Ianke brukte 14 år på. Restaureringen ble et stort forbilde for mange av de andre restaureringsarbeidene som fulgte i Gamlebyen, andre gamle hus i distriktet og for så vidt langt utover det. Kjell Bertheau Johannessen.