<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1392599294090082&ev=PageView&noscript=1" />

Høst på Fredrikstad Museum

I høst kan barna delta på Skipskistens hemmelighet og reise tilbake i tid i en ekte tidsmaskin! Viste du forresten at Fredrikstad Museum har verdens første og eneste historiebar? Vi har også en helt fantastisk flott museumsbutikk. Velkommen skal dere være!

  •  (Foto/Photo)

Bar 1567!
Hvem har levd, elsket, slåss, drømt, grått, fusket og sladret i Fredrikstad gjennom 450 år? Hvilke drømmer ble knust, og hvilke ble oppfylt? De har danset, slentret, marsjert og løpt gjennom gatene i denne byen, mens et uendelig antall historier har blitt formet. I utstillingen møter du kvinner og menn fra høyt og lavt i samfunnet som har satt sine fotavtrykk i byen. Vi ser på hva som ledet opp til de store hendelsene, og hvordan folk etter en krig, en brann eller en krise har reist seg og bygget opp igjen. Enkeltmenneskers drømmer, overlevelsesvilje og muligheter til å gjennomføre kan gi historien retning.

TidslinjenI
museets 2. etasje finner du Tidslinjen. Her kommer du tettere på gjenstandene og kan fordype deg i historien og menneskene. I Tidslinjen kan du lære om byens historie gjennom en kronologisk utstilling som viser gjenstander fra byens lange historie, bundet sammen gjennom tekster om mennesker som har bodd her. Finn lommeboken til Peter Bull, byens rikeste mann på begynnelsen av 1800-tallet. Se skålgropssteiner og pilspisser fra lenge før byen ble en by. Studer fot- hals- og armjernene som byens festningsslaver, de dømte straffangene, måtte gå med. Lær om Katti Anker Møller, som kjempet for rettighetene til barn og ugifte mødre.

Tidsmaskin
I andre etasje står vår populære tidsmaskin og venter.. på å ta deg tilbake til dine foreldre, besteforeldre og oldeforeldes tid!

Skipskistens hemmelighet
På museet står en gammel kiste - fylt av gåter, gamle kart og hemmeligheter. Hvis du løser oppgavene kan du bli kongens utvalgte kaptein. Vær klar for en ekspedisjon!