Hopp til hovedinnhold

Tilgjengelighet og tilrettelegging ved Fredrikstad museum

Fredrikstad Museum, beliggende i Gamlebyen på østsiden av Glomma, er tilgjengelig og tilrettelagt for alle besøkende. Her finner du informasjon om tilgjengelighet, parkering, og ankomst.

Tilgjengelighet

  • Heis mellom etasjene
  • Tilgjengelige toaletter for bevegelseshemmede i første etasje
  • Tilgjengelig inngang for rullestolbrukere

Bar 1567-utstillingen

Oppslukende medieopplevelser i "baren" med mulighet for å lytte eller lese undertekster på både norsk og engelsk. Høyden på "baren" kan justeres for å tilpasses rullestolbrukere.
I "Bar 1567" presenterer vår "Historievert" besøkende for utvalgte gjenstander knyttet til hver historiske fortelling. Disse gjenstandene er valgt ut for å tilby en multisensorisk opplevelse med taktile elementer, dufter og til og med en alkoholfri drikk.

Polar Bear-utstillingen

Utstillingen er en fortelling med utspring fra Østfold, men med historier fra hele Norge og verden under andre verdenskrig. Den vektlegger en blanding av digitale visninger, gjenstander og fortellinger, med fokus på opplevelser og folkets motstandskraft.

  • Alle digitale stasjoner er tilgjengelige for rullestolbrukere.
  • Vi utvikler en nettportal der besøkende kan få tilgang til alle utstillingens tekster ved hjelp av egne hjelpemidler, som tekst-til-tale-programvare på mobiltelefonen.
  • Vi har spesielt vurdert behovene til de med nedsatt syn for denne utstillingen. Våre ansatte kan velge belysningsscener fra en rekke forhåndsinnstillinger for å skape et miljø som er behagelig for besøkende med varierende synssensitivitet.
  • Vi tilbyr også spesialtilpassede omvisninger for blinde eller lysfølsomme individer, slik at de kan engasjere seg fullt ut i utstillingen.
  • Vi ønsker å skape et inkluderende og tilgjengelig miljø for alle våre besøkende, og vi jobber kontinuerlig med å forbedre våre tilgjengelighetsfunksjoner.
Hvis du trenger mer informasjon eller har spesifikke spørsmål om tilgjengelighet ved Fredrikstad Museum, kan du kontakte oss på postmottak@ostfoldmuseene.no. Vi vil gjerne gi deg ytterligere detaljer eller assistanse.

Lokalisering og Ankomst:

Fredrikstad er delt av Glomma i en østside og en vestside. Gamlebyen og museet ligger på østsiden. Byfergene er gratis og har hyppige avganger. Se fergetidene her.

Med bil:

  • Fra nord: Ta av ved avkjørsel nr. 11, «Jonsten», fra E6 ved Råde og følg riksvei 110 til Fredrikstad. Etter Fredrikstadbroen, ta første til høyre i rundkjøringen og følg veien 600-700 meter.
  • Fra syd: Benytt avkjørsel nr. 4, «Solberg», fra E6. Følg riksvei 110 ca 12 km og videre skilting mot Gamlebyen. Du skal ikke kjøre over Fredrikstadbroen, men ta til venstre i rundkjøringen.

Parkering:

Vi anbefaler å parkere utenfor Gamlebyen. Se her for parkeringsinformasjon.

Med tog og buss:

Fra jernbanestasjonen kan du ta ferge fra Cicignon fergested, eller buss over Fredrikstadbroen mot Gamlebyen. Se oversikt over fergetidene og fergestedet her.
Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1