Hopp til hovedinnhold

Opplev Norges rike krigshistorie på Fredriksten festning i Halden

Velkommen til Fredriksten festning, et historisk monument og et levende museum som er en juvel i Halden. Denne imponerende festningen står stolt på en høyde over byen og har en rik historie som strekker seg tilbake til 1600-tallet.

Fredriksten Festning ble først bygget i 1661 som en viktig forsvarsstruktur for Norge og Sverige. Den har vært sentral i flere viktige konflikter, som kriger mellom Norge og Sverige, og har spilt en stor rolle i å forme regionens historie. Festningen er best kjent for å være stedet der den svenske kongen Karl XII møtte sin skjebne under Den store nordiske krig i 1718.

  • Marta Anna Løvberg

Når du besøker Fredriksten festning, vil du få muligheten til å fordype deg i Haldens krigshistorie. Fredriksten museum på festningen gir deg en unik mulighet til å lære om hendelsene og personene som har preget historien. Her kan du se våpen, uniformer, kart og andre gjenstander fra ulike tidsepoker. Resepsjonen og museumsbutikken ligger i første etasje, hvor du kan henvende deg for informasjon om hva som skjer på museet. Deretter følger museets utstillinger som presenterer perioden fra 1640-tallet til og med 1905.

Festningen er ikke bare et museum, men også en levende del av Haldens kultur og fritidsaktiviteter. Området rundt festningen byr på flotte turmuligheter og piknikområder, så det er perfekt for en dagstur for hele familien.