Hopp til hovedinnhold

Opplev Norges rike krigshistorie på Fredriksten festning i Halden

Fredriksten festning ligger på en høyde over byen og rommer en rik historie som strekker seg tilbake til 1600-tallet. Denne fortellingen får du i Fredriksten Museum.

Fredriksten Festning ble etablert i 1661 som en viktig forsvarsstruktur for Norge og Sverige. Den har vært sentral i flere kriger mellom Norge og Sverige og har spilt en stor rolle i å forme regionens historie. Festningen er best kjent for å være stedet der den svenskekongen Karl XII møtte sin skjebne under Den store nordiske krig i 1718.

Når du besøker Fredriksten festning, vil du få muligheten til å fordype deg i Haldens krigshistorie. Fredriksten Museum gir deg en unik mulighet til å lære om hendelsene og personene som har preget den. Her kan du se våpen, faner, svenskekongens undertøy og andre gjenstander fra ulike tidsepoker. Resepsjonen og museumsbutikken ligger i første etasje. Der kan du kjøpe bøker, gaver, leker og suvenirer. Deretter følger museets utstillinger som presenterer perioden fra 1640-tallet til og med 1905.

Festningen rommer ikke bare et museum, men er også en levende del av Haldens kultur- og fritidstilbud. Området rundt Fredriksten byr på flotte turmuligheter og piknikområder, så det er perfekt for en dagstur for hele familien.

Museum24:Portal - 2024.05.16
Grunnstilsett-versjon: 1