Hopp til hovedinnhold

Halden historiske Samlinger søker museumsverter for sommersesongen 2022

Halden historiske Samlinger søker museumsverter for sommersesongen 2022

  • Andreas Skauen Pedersen

Er du historieinteressert, engasjert og utadvendt? Vi søker deg som er selvstendig og serviceinnstilt, og legger til rette for at publikum får en god museumsopplevelse.

Som museumsvert er det viktig at du er interessert i det historiske stoffet du skal formidle. I tillegg har du ansvar for salg av varer og billetter i vår museumsbutikk. Du må snakke flytende norsk samt beherske engelsk, og være god til å snakke med mange ulike type mennesker. Gjennom skoleferien arrangerer Østfoldmuseene Barnas museumsstafett, som er en aktivitet for barnefamilier ved alle våre museer. Du bør derfor ha evne til å engasjere barn. Det er også viktig at du kan håndtere uforutsette situasjoner og være oppmerksom på arbeidsoppgaver rundt deg som bør løses.

Som museumsvert ved Halden historiske Samlinger, skal du jobbe ved Fredriksten museum og Rød herregård i Halden. Arbeidstid, arbeidsmengde og stillingsprosent kan variere, og det er viktig at du kan arbeide i helger. Du bør være tilgjengelig store deler av sommeren. Det er en fordel om du også har anledning til å være tilkallingsvakt resten av året.

For flere opplysninger om Østfoldmuseene, se våre hjemmeside www.ostfoldmuseene.no.

  • Nina Røsnæs

Lønn i hht Landsoverenskomsten for museer og andre kulturinstitusjoner. Vi søker medarbeidere fra 16 år og oppover. Det er en fordel om du har førerkort og disponerer bil. Østfoldmuseene har felles obligatorisk opplæring, i tillegg til opplæring på hver enkelt lokasjon.

Opplysninger om stillingen ved Halden historiske Samlinger fås ved henvendelse til arenakoordinator Ingela Nøding, ingela.noding@ostfoldmuseene.no.

Søknad med CV sendes elektronisk via Karriere.no. Frist 24. februar 2022. Attester og vitnemål skal kun oversendes etter nærmere anmodning.