Laster Hendelser
  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Formiddagskonsert i Olavskapellet

15. september // 12:00 - 13:00

Kulturskolen i Sarpsborg feirer 40 år i 2018, og dette vil markeres på mange forskjellige måter i løpet av året. Nå er det duket for konsert med kulturskolelærerne Halvor Kjerkreit og Putte Johander i Olavskapellet på Borgarsyssel lørdag 15. september kl. 12:00!

 

Lærere spiller konserter

Kulturskolen er den eneste institusjonen i Sarpsborg som ansetter kunstnere og utøvere på høyt nasjonalt og internasjonalt nivå på en rekke instrumenter, og det ønsker vi å få fram i forbindelse med jubileet. Vi produserer en serie konserter hvor forskjellige lærere vil bli profilert. Konsertene vil bli presentert i samarbeid med forskjellige kulturinstitusjoner/foreninger i byen. I denne omgangen er det snakk og Gitarkonsertserien, Sarpsborg kirke og Østfoldmuseene.

Denne konserten vil være et musikalsk møte mellom to lærere på kulturskolen som til daglig befinner seg innenfor ulike musikkgenre. Bassisten Putte Johander, som er en svært anerkjent jazzmusiker, og operasangeren Halvor Kjerkreit kom fram til at norske middelalderballader var et materiale de kunne samarbeide om. Resultatet blir en spennende blanding av veldig gamle tekster og folketoner og elementer fra jazzhistorien. Kjente fortellinger som “Bendik og Årolilja”, “Margjit Hjukse” og “Liti Kjersti” blir her framført på en helt ny måte, noe de håper kan bidra til å holde denne musikktradisjonen aktuell og levende. Med Olavskapellet på Borgarsyssel som ramme, skulle det ligge an til en stemningsfull time midt på dagen.

 

Halvor Kjerkreit (f. 1974) er utdannet bratsjist fra Musikkonservatoriet i Trondheim og Norges Musikkhøgskole i Oslo, samt sanger fra Kunsthøgskolen i Oslo (operautdanningen). Han er ansatt som sanglærer ved Sarpsborg kulturskole og kombinerer dette med en utstrakt virksomhet som frilansmusiker og –sanger. Innenfor opera, kirkemusikk, orkestermusikk og folkemusikk har han vært med på en rekke oppsetninger over hele Norge, og har hatt solistoppdrag for flere av landets operascener.

Putte Johander (f.1979) er utdannet bassist fra Det Rytmiske Muskkonservatoriet i København. Han er basslærer ved Sarpsborg kulturskole samt på Greåker vgs. Han er også kunstnerisk leder for kulturskolens tilbud: Flere farger. Putte jobber også som frilansmusiker og turnerer verden over med ulike bands, fremst innenfor den moderne jazzgenren. Han kan høres med bands som: Monoswezi, Gunnar Halle kvartett, Lekverk med fler. Han driver også musikkstudioet ”Öljud” på Nordkoster.

september 15 2018

Detaljer

15. september
12:00 - 13:00
150kr
Borgarsyssel Museum