Hopp til hovedinnhold

Påskeaktiviteter for store og små hos Østfoldmuseene

Bli med på spennende påskeaktiviteter på våre museer! Fra eggjakt og fuglekassesnekring til foredrag om trekkfugler og påskeeggverksted, har vi noe for enhver smak. Sjekk ut våre arrangementer på Fredrikstad museum, Kanalmuseet, Rød Herregård, Borgarsyssel Museum og Moss by- og industrimuseum. videre for å få mer informasjon om hver enkelt aktivitet.

 • Påske på Fredrikstad Museum
  Lørdag 1. april til søndag 9. april kl. 11.00 – 16.00
  Utforsk historiefortelling i Bar 1567, tidslinjen og tidsmaskinen, mal påskeegg og bli hemmelige agenter i "Østfold i krig 1939-1945: Operasjon Polar Bear".

 • Påske på Moss by- og industrimuseum
  Søndag 2. april kl. 11.00 – 16.00
  Hvor har påskeharen gjemt eggene? Vi trenger hjelp til å finne dem! Bli med på vår spennende påskeeggjakt, og kanskje vanker det en premie til den som hjelper oss.

 • Påskeforedrag: Trekkfugler i Haldenkanalen på Kanalmuseet
  Lørdag 1. april  kl. 13.00
  Bli med på et foredrag om trekkfuglene i Haldenkanalen, holdt av fugleentusiast Nikolai Aarseth Krøgenes. Han vil fortelle om trekkfuglenes reiser og hans egne studier på fiskeørnens trekkruter til Afrika.

 • Påskeåpent på Kanalmuseet
  Lørdag 1. april til tirsdag 5. april kl. 12.00 – 15.00
  Vi har aktiviteter for små og store i påsken, inkludert en harejakt og en påskequiz om fugler, egg og kyllinger. Kom og se hvor fint det store fiskeakvariet har blitt etter en oppussing i vinter!

 • Påskefeiring på Rød Herregård
  Lørdag 1. april og søndag 2. april kl. 11.00 – 15.00
  Delta på utendørs eggjakt og snekre fuglekasser til Rødsparkens fugler. Vi feirer dyrelivet på Rød Herregård, og i Rødshagen er det gjemt flere egg. Når du har funnet dem alle, kan du vinne en liten premie.

 • Påskefeiring på Borgarsyssel Museum
  Søndag 26. mars til søndag 9. april kl. 12.00 – 16.00
  Bli med på et spennende påskeeggverksted og lær om den ukrainske påskekulturen Pysanka (gjelder kun søndager). Vi har også vår tradisjonsrike påskeeggjakt i ruinparken, og du kan være med på å løse det store mysteriet om hvem som har stjålet Olav den Helliges kors.

Vi håper å se deg på en eller flere av våre museer i påsken! Vennligst merk at noen av arrangementene krever påmelding på forhånd, så sjekk våre nettsider for mer informasjon.