<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1392599294090082&ev=PageView&noscript=1" />

SOOTspelet i Ørje Sluseamfi

SOOTspelet er historien om husmannsgutten Engebret Soot, som hørte sangen fra bekken, lot vannet bestemme sin vei og ble Haldenkanalens far.

  •  (Foto/Photo)
    1/1

Fredag 24.juni kl.19.00 er det igjen klart for premiere på SOOT- spelet i Ørje sluser.

På rollelisten finner vi denne gangen blant andre Agnes Kittelsen, Lasse Lindtner og Anne Marie Ottersen i et helt nyskrevet stykke skrevet av Anneli Sollie.

"Sin fars datter" forteller historien om Engebret Soots førstefødte datter, Inger Marie. Ved å følge Inger Maries liv og skjebne får vi samtidig innblikk i historien om en av Norges største ingeniører.

Les mer om årets forestilling her: https://www.soot-spelet.no/

SOOT- spelet spilles i perioden fredag 24.juni - søndag 3.juli.
Kanalmuseet holder langåpent til kl.19.00 på alle forestillingsdagene.

Besøk Kanalmuseet og kom i skikkelig fløterstemning før forestillingen.

Inger Marie

Nå er det endelig på tide å bli kjent med Inger Marie - Sin fars datter! Hun som var mest lik sin far, som fulgte han i tykt og tynt og gikk inn i døden på hans begravelsesdag.
Inger Marie Soots historie er historien om en sterk kvinne, som gjennom et dramatisk liv, til det fulle, får prøvet sin styrke. En sterk historie om morskjærlighet, politisk spill, ulykkelig kjærlighet, historiske milepæler og en jente som også hører sangen fra bekken.

Inger Marie beundrer sin far grenseløst og følger i hans fotspor fra hun er liten jente. Hun blir hans store støtte og hjelp, men Engebret Soot svikter sin datter når det gjelder for å oppnå fordeler så han kan følge egne drømmer.

Vi møtte henne allerede i SOOTspelet – «Sangen om Sootbekken» der Engebret stolt tok sin førstefødte i armene, og vi fulgte deres svært, nære forhold i tykt og tynt gjennom livet, helt til veis ende når de går inn «den siste sluseporten» sammen.

I juni 2022 får publikum hennes sterke historie!

Billetter i salg nå