Hopp til hovedinnhold

Villblomstvandring

Hva ville sommeren vært uten mangfoldet av villblomster? Bli med på vandring i et av Indre Østfolds rikeste områder for flora og lær om din lokale planterikdom.

På Kanalmuseet markerer vi starten på sommersesongen med en vandring til Joarknatten i "Vindmølleparken" i Marker kommune. Dette området er blant de mest interessante skogområdene i kommunen og har en spesielt artsrik flora. Der kan vi blant annet finne kalkkrevende arter som småmyrull, bunkestarr, kalkgrønnaks, skavgras, svarterteknapp, lakrismjelt, krattfiol og mange andre. Er været bra, vil vi med stor sannsynlighet også se det store mangfoldet av øyestikkere som er tilknyttet området.

Lederne for vandringen er biologene Ingvar Spikkeland og Ragnar Kasbo som er to av kommunens mest kunnskapsrike om naturen i området. Oppmøtested er Haldenvassdragets Kanalmuseum (Ørje). Det er mulighet for skyss fra Kanalmuseet til Joarknatten, men de som kan, oppfordres til å komme i egen bil. Vandringen vil være i lett terreng, men godt fottøy er anbefalt. Ta gjerne med sitteunderlag, mat og drikke hvis du ønsker en rast blant villblomstene på slutten av vandringen.

Billetter: Voksne kr 70 kr, Barn og ungdom kr 30, Familie kr 160
Gratis vandring med Østfoldmuseenes årskort

Museum24:Portal - 2024.05.16
Grunnstilsett-versjon: 1