Hopp til hovedinnhold

Tilgjengelighet og tilrettelegging

Haldenvassdragets kanalmuseum ligger vakkert til på en odde mellom Ørje sluser og Ørje elva. Museet holder til i Ørje Brugs lokaler, som tidligere var et tresliperi. Her finner du litt praktisk informasjon om museumsbygget og området rundt.

Utstillingen

Utstillingen på Kanalmuseet er over et plan med god fremkommelighet. Museumsområdet består av gjenstander, interaktive skjermer, modeller, bilder, utstoppede dyr og levende dyr. Det er også en liten kinosal hvor vi viser film om tømmer og tømmerfløting.

Museumsområdet

På museumsområdet finnes det flere historiske bygninger og gjenstander. Området inkluderer blant annet en hvilebrakke/fløterhytte, oppgangssag, mølle, hønsegård, arbeiderbrakker, demning, samt en rekke dampbåter i regi av Stiftelsen Engebret Soot. Det er mulig å studere både fisk, båt og brakke langs bryggekanten på museumsområdet, men generelt er området litt lite tilgjengelig for funksjonshemmede.

Toaletter

Det er et herre- og et dametoalett ved inngangen til museet. Toalettene er enkle å finne og det er god fremkommelighet til toalettene. Vi har ikke eget handicap toalett.

Adkomst til utstillingen

Det er grusvei ned fra Engebret Soots vei til museet og parkeringsplassene på museumsområdet. Inngangspartiet til museet er gruslagt med singel. Dette kan gjøre fremkommeligheten noe vanskelig for rullestoler, barnevogner og lignende fremkomstmiddel.

Parkering

Det er mulig å parkere på museumsområdet, men ønskelig at besøkende benytter seg av offentlig parkeringsplass ved Engebret Soots vei ved Tangen.

Veibeskrivelse

Det er godt skiltet til Kanalmuseet fra E6 og Ørje sentrum.

Om du kjører E6 tar du av ved Ørje sluser og inn på fylkesvei 843. Ta første til høyre, Engebret Soots vei. Ta første vei til venstre. En grusvei tar deg ned langs slusene til Ørje Brug og Haldenvassdragets Kanalmuseum.

Om du kommer gjennom Ørje sentrum kjører du tvers igjennom sentrum og videre ut mot E6. Rett før du kjører ut på E6 tar du av til venstre inn på fylkesvei 843. Ta så første til venstre og du kommer ned til vårt vakre musem.

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1