Hopp til hovedinnhold

Kanoutleie

Kombiner et besøk til Kanalmuseet med en padletur i Norges eldste kanal. Opplev de idylliske vannveiene i Haldenkanalen og følg sporene fra tømmerfløtingen som i århundrer har preget området.

  • 1/1

Ønsker du å oppleve vakker natur og samtidig følge sporene fra tømmerfløtingen? Med rolige padletak kommer du tett på naturen og får en egen nærhet til vannveiene i Haldenvassdraget.

Fra museet kan du enten starte nord for slusene og padle i vakre Rødnessjøen, eller starte sør for slusene og padle nedover Ørje-elva mot Øymarksjøen. Hvis du er ekstra eventyrlysten, kan du også sluses i kanoen gjennom Ørje sluser.

Tilgjengelighet og priser

Vi har 7 kanoer til utleie og flytevester fra vektklasse 30-50 kg til vektklasse 90+ kg. Hvis vi ikke har flytevester med riktig vektklasse for deg og ditt følge, må dette medbringes selv.

Tilgjengelighet og priser Vi har 7 kanoer til utleie og flytevester fra vektklasse 30-50 kg til vektklasse 90+ kg. Hvis vi ikke har flytevester med riktig vektklasse for deg og ditt følge, må dette medbringes selv.
Dagspris innenfor museets åpningstid (inntil 4 timer) 300,-
Døgnleie (utover 4 timer) 400,-
Leie ut over 3 døgn 300 pr døgn

Haldenvassdragets Kanalmuseum administrerer ikke kanotransport. Hvis du ønsker å leie kano med transport, ta kontakt med vår samarbeidspartner Joval gård https://www.joval.no/

Bestilling av kanoutleie

Kanoutleien administreres i museets åpningstider, men bestillinger kan også gjøres på forhånd.  

Ønsker du å forhåndsbestille kanoutleie, bruk booking-skjemaet eller ring 47 97 77 73 i museets åpningstider. 

Betaling foregår via bankterminal i museets resepsjon.

Bestilling av slusing

Ørje sluser er betjent hver dag fra siste lørdag i mai til siste søndag i august. 

Ønsker du å delta på slusing, bør det sendes en bestilling til Kanalselskapet dagen før.  

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1