<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1392599294090082&ev=PageView&noscript=1" />

Vi søker sommerverter

Er du historieinteressert, engasjert og utadvendt? Vi søker deg som er selvstendig og serviceinnstilt, og legger til rette for at publikum får en god museumsopplevelse.

Som museumsvert og guide er det viktig at du er interessert i det historiske stoffet du skal formidle. I tillegg har du ansvar for salg av varer og billetter i vår museumsbutikk. Du må snakke flytende norsk, samt beherske engelsk og gjerne et fremmedspråk i tillegg. Vi oppfordrer spesielt kandidater med annen kulturell bakgrunn til å søke jobb hos oss.

Østfoldmuseene ønsker å videreutvikle vår levendegjøring og søker medarbeidere som kan tenke seg å kle seg i tidsriktige drakter og gå inn i roller,dramatisere, synge eller utøve ulike former for relevant håndverk. Vi er med andre ord interesserte i medarbeidere med ulike interesser og ferdigheter.

Gjennom skoleferien arrangerer Østfoldmuseene Barnas museumsstafett, som er en aktivitet for barnefamilier ved alle våre museer. Du bør derfor ha evne til å engasjere barn.

Lønn i hht Landsoverenskomsten for museer og andre kulturinstitusjoner. Vi søker medarbeidere fra 18 år og oppover. Det er en stor fordel om du har førerkort og disponerer bil.

Østfoldmuseene har en rekke lokasjoner. Vi oppfordrer deg derfor til å søke på det eller de arbeidsstedene som er aktuelle for deg, se egne utlysninger pr lokasjon på Karriere.no.


Borgarsyssel Museum

Som museumsvert/guide ved Borgarsyssel Museum skal du primært jobbe på museet i Sarpsborg. Ved behov kan du ha noen arbeidsdager på Folkenborg Museum i Mysen også.

Kystmuseet Hvaler

Opplysninger om stillingen ved Kystmuseet Hvaler fås ved henvendelse til avdelingsdirektør Gaute Jacobsen: gaujac@ostfoldmuseene.no.

Halden historiske Samlinger

Som museumsvert/guide ved Halden historiske Samlinger skal du jobbe ved Fredriksten museum og Rød herregård i Halden.

Moss by og Industrimuseum

Som museumsvert/guide ved Moss by- og Industrimuseum skal du jobbe på museet ved verket 20. Arbeidstid, arbeidsmengde og stillingsprosent kan variere og det er viktig at du kan arbeide i helger.

Haldenvassdragets Kanalmuseum

Haldenvassdragets Kanalmuseum er et natur- og kulturhistorisk museum, og så det er en fordel med noe naturvitenskaplig faglig bakgrunn. Vi har mange aktiviteter i og ved kanalen. Derfor må du beherske kanopadling. Båtsertifikat er også en fordel. Du må også ha førerkort og disponere bil.

Historiebaren BAR 1567 i Tøihuset, Gamlebyen

Fredrikstad museum

Som museumsvert og guide er det viktig at du er interessert i det historiske stoffet du skal formidle. I tillegg har du ansvar for salg av varer og billetter i vår museumsbutikk. Du må snakke flytende norsk, samt beherske engelsk og gjerne et fremmedspråk i tillegg.