<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1392599294090082&ev=PageView&noscript=1" />

Gullsporen kommer tilbake! Vi teller ned.

Moss by- og industrimuseum vil invitere alle barn og foreldre til å hjelpe oss til å telle ned til Gullsporen endelig kommer hjem. Den 25.september er det 100 dager igjen! Finn-Erik Blakstad kommer for å hjelpe oss. Vil du også hjelpe oss?

Vi teller ned

3.januar 2020 er en sensasjon - da kommer nemlig en spore av gull endelig hjem, og på Moss by- og industrimuseum skal vi vise denne frem. For å markere at det er 100 dager til Gullsporen kommer hjem vil vi gjerne ha hjelp av deg til å telle ned. Den 25.september har du muligheten til å være med å trykke på en knapp som starter en nedtellingsmaskin som teller ned fra 100. Vil du være med?

  • Gullspore og beslag
    1/1
    Kulturhistorisk museum, UiO / CC BY-SA 4.0

Hva er en gullspore?

Det er kanskje ikke så lett å seg hva en Gullspore er. Har du sett kommunevåpenet til Rygge kanskje, det som også skal bli Moss sitt? På det våpenet er det et bilde av en rar ting i gull. Det er en spore:

Se for deg en ridder, og bak hælen på støvelen sin har han en metallbøyle. Lik en cowboy har denne bøylen et hjul som ligner en stjerne - ser du den for deg nå? Denne stjernen finnes ikke lengre, men det gjør bøylen av gull, og det er den som kommer til Moss by- og industrimuseum. Og den er så flott!

Program

Vi åpner dørene kl.17

Kl. 17.00 Intro ved Finn-Erik Blakstad
Kl. 17.15 eventyrstund med museets formidler 
Kl. 17.30-18.00 vi lager buttons og får gullpenger
Kl. 18.00 vi trykker på knappen

Gratis

Arrangementet er gratis og foregår i Moss by- og industrimuseums lokaler i Møllebyen i rommet kalt Rensen, og passer for barn i alderen 4-10 år.