Hopp til hovedinnhold
 /

De som var, vi som er

Utstillingen handler om hvordan Moss og Rygge har blitt formet av tidligere levd liv. Men den handler også om hvordan vi som lever i dag – hvordan de valgene vi tar og de livene vi lever – vil påvirke både deg og meg og menneskene som kommer etter oss.

  • 1/1
    Kjartan Abel Nilsen / Østfoldmuseene

Velkommen til en unik utstilling hvor vi dykker ned i Moss og Rygges rike historie, og utforsker hvordan våre forgjengere har formet det samfunnet vi lever i dag. Fra de tidligste stiene langs fossen, hvor folk vandret for å hente vann eller prøve fiskelykken, til en blomstrende mølleindustri som bearbeidet korn fra de omkringliggende bygdene eller det fjerne Russland – hver krok av Moss har en fortelling å dele.

Moss har alltid vært en smeltedigel av kulturer, påvirket av ytre impulser og samtidig en påvirker til den store verden utenfor. Denne flerkulturelle arven er kjernen i vår utstilling, som ikke bare ser tilbake på hvordan vårt samfunn har blitt til, men også inviterer deg til å reflektere over hvordan dine valg og handlinger i dag vil forme fremtiden for de som kommer etter oss.

Gjennom interaktive utstillinger, personlige fortellinger og historiske artefakter, vil du få en dypere forståelse av Moss og Rygges utvikling, og din rolle i dette langvarige samfunnet. Fra de ukjente ansiktene som vandret byens gater før oss, til de steder vi kaller hjem – alt du ser har blitt formet av mennesker før oss.

Ditt besøk er mer enn en reise gjennom tid. Det er en invitasjon til å bidra til vår felles historie, en oppfordring til å gjøre kloke valg som vil bli sett og lært av fremtidige generasjoner.

Gjør deg klar til å utforske, oppdage, og bli inspirert.

Takk til våre sponsorer og samarbeidspartnere:

  • 1/1
Museum24:Portal - 2024.05.16
Grunnstilsett-versjon: 1