<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1392599294090082&ev=PageView&noscript=1" />

Museenes forskerkonferanse 2021

Norges Museumsforbund, ved fagseksjon for forskning, og Østfoldmuseene ønsker varmt velkommen til Museenes forskerkonferanse 2021 på Borgarsyssel Museum i Sarpsborg. Konferansen finner sted 20.-21. oktober (uke 42), fra lunsj til lunsj.

 • (Foto/Photo)

Konferansen er en mulighet for å presentere pågående forskningsarbeid i museene, ta del av det som skjer rundt om på museene og delta i samtalen om hvordan vi forsker i museene. Årets konferanse ønsker å sette en agenda og inviterer til dialog om temaet: Hvordan jobber museene med FNs bærekraftsmål gjennom forvaltning, forskning og formidling?

Konferansen støttes økonomisk av Norges Museumsforbund. Påmeldingsavgiften inkluderer lunsj begge dager, kaffe etc. Konferansemiddag på kvelden (inkluderer ikke drikke til middag, som må dekkes av hver enkelt).

Konferansen vil presentere forskningsperspektiver gjennom keynote-forelesning/-er og omtrent 20 forskningspapers. Se preliminært program. En stor del av foredragene berører bærekraftarbeid eller -tematikk i museene. Forskningspaperene er inndelt i seks sesjoner, hvert med navn etter en Østfoldsk herregård, og løper parallelt to og to: Parallellsesjonen «Elingaard» belyser ulike aspekter av tid, utvikling, forandring og tilpasning. Parallellsesjonen «Rød» presenterer refleksjoner over bærekraftperspektiver i utstillings- og kunnskapsproduksjon. Parallellsesjon «Hafslund» belyser aspekter av sosial bærekraft i museer og museumsforskning. Parallellsesjonen «Borregaard» berører nye forskningsperspektiver på gjenstandenes representasjon i museene, og aspekter av konservering, katalogisering og formidling. Parallellsesjonen «Konvensjonsgården» belyser ulike aspekter av forbrukerkultur og dens posisjon i museene. Parallellsesjonen Tomb tematiserer engasjement, medvirkning eller andre sosiale perspektiver i museer og utstillinger.

Konferansen har en avtale med Scandic Sarpsborg, som holder av et antall rom nettene 19–20. og 20–21. oktober. Deltakere på konferansen kan kontakte hotellet før 29. september for å bestille enkeltrom til 990 kr/natt eller dobbeltrom til 1090kr/natt. Frokost er inkludert. Kontakt hotellet og oppgi «blokk id 47632457 Scandic Sarpsborg». Hotellovernattingen betales av deltageren selv.

 • Scandic Sarpsborg

  Vis vei

 • Sarpsborg stasjon

  Vis vei

 • Borgarsyssel museum

  Vis vei

 • Festiviteten Sarpsborg

  Vis vei

  Festiviteten betyr festlighet og er et ikon for byens identitet. Huset har stor symbolverdi og troner elegant mellom Kirkeparken og Kulås. Den gamle hovedveien fra Sandesund til torvet og videre til Gleng passerer like forbi. I våre dager har også byens rådhus fått plass i dette staselige, historiske miljø. Festivitetens harmoniske balanse i det åpne bylandskap er i seg selv en opplevelse. Noen flottere plassering av et samfunnshus kan neppe tenkes. Festiviteten er Sarpsborgs praktbygning, og som navnet tilsier, en arena for høytid og glede. Men tilblivelsen og husets videre historie har ikke alltid vært like festlig.

Reiser du med tog fra Gardermoen eller Oslo S til konferansen i Sarpsborg? Da passer det å ta tog fra Gardermoen R10 mot Oslo S 08.23-8.43, og videre R20 mot Halden fra Oslo S kl. 9.01-10.26. Det tar omtrent et kvarter å gå til fots til Borgarsyssel Museum.

Vi ber alle om å følge med på gjeldende smittevernregler når det nærmer seg. Vi håper på å kunne møte dere alle til gode og konstruktive samtaler. Hjertelig velkommen!