<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1392599294090082&ev=PageView&noscript=1" />

Barnas Museumsstafett

I sommer kan du arbeide deg gjennom Østfold. Skaff deg et Ømuspass og start rundreisen! Får du stempel i passet fra alle våre syv museer, kan du kalle deg en mester, og være med i trekningen om hovedpremien – et gavekort på sykkel til en verdi av kr 4500!

Barnas Museumsstafett har blitt en tradisjon! Østfoldmuseene har spennende og lærerike arbeidsoppgaver for barna i skolens sommerferie. Vi kan by på både aktivitetsløyper og håndverksaktiviteter.

Du finner Ømuspass på alle våre museer, på bibliotekene, turistkontorene, på ServiceTorget i din kommune og en rekke hoteller i Østfold.

NB! Stafetten går på våre museer fra 20. juni til og med 16. august, men husk at hvert museum har ulike åpningstider i denne perioden.

Du finner informasjon om de ulike åpningstidene i Ømuspasset og her på våre nettsider. Det er spesielt verdt å merke seg at Folkenborg museum kun har åpent på søndager i denne perioden, men at man der kan gjennomføre stafetten uavhengig av åpningstidene.

 • Fredriksten Festning

  Vis vei

  I sommer skal vi tegne en kjempefestning på Fredriksten! Bli med inn og tegn din favorittgjenstand. Du kan bidra med din tegning som limes opp på veggen.

 • Moss by- og industrimuseum, Verket 20

  Vis vei

  Uff, som det lukter! Her må det vaskes. Hvordan holdt man hus og hjem rent i gamle dager? Dette må vi finne ut

 • Kystmuseet Hvaler

  Vis vei

  I vår frukthage kan du prøve deg som gårdsarbeider, lære om insektenes viktige jobb og bygge ditt eget insektshotell.

 • Haldenvassdragets Kanalmuseum

  Vis vei

  Hva ville du sett, følt og luktet for 300 år siden? Bruk sansene dine og bli med på en reise tilbake til fortiden!

 • Fredrikstad Museum

  Vis vei

  Før fotografiet ble oppfunnet, var det moderne å lage silhuett portretter av seg selv eller sin familie. Hos oss kan du lage ditt eget portrett på 1700-talls vis.

 • Vis vei

  Visste du at Folkenborg museum er en gammel gård? Her har det bodd mange mennesker og her er hus og ting som hører til på en bondegård. Løs rebusen og få en liten belønning –eller- Løs rebusen og finn skatten.

 • Borgarsyssel Museum

  Vis vei

  I år er det tusen år siden kong Olav Haraldsson, grunnlegger av Sarpsborg, giftet seg med den svenske prinsesse Astrid Olofsdotter. Vi feirer brudeparet med å lage stilige kongekroner og dronningkroner.

Kontaktpersoner for Barnas Museumsstafett

Sbye_Aurora_Olea_BW.jpg

Aurora Olea Søbye

Aurora Olea Søbye

Museumsvert / Bookingansvarlig Folkenborg Museum