Fredrikshalds teater. Foto: E. Nordenhaug
Fredrikshalds teater. Foto: E. Nordenhaug

Populær juletrefest på Fredrikshalds teater

Førstkommende lørdag  (13.januar) blir det gammeldags juletrefest på teateret. Festen er tydeligvis populær, for alle billettene er revet bort allerede. Kanskje er det også mange som husker juletrefestene i teateret fra før i tiden?

Juletrefest er en gammel skikk som stammer fra midten av 1800-tallet, omtrent på den tiden da juletreet ble vanlig her til lands. Den ble en kjær tradisjon og et fast innslag som kunne holdes både før og etter jul.

I teateret fremføres Stjerneguttspillet, som også er en gammel tradisjon fra byen. Deretter skal alle inn i den flotte ballsalen, der treet er pyntet. Her skal det være gang rundt juletreet og gamle sangleker, slik det var i «gamle dager». Boller og brus blir det også, og selvsagt kommer nissen!

For de som ikke har fått billett i år får vi håpe at juletrefesten blir en tradisjon og at muligheten byr seg til neste år.

Det er mange som har vært med på dette spleiselaget. Det er Sparebankstiftelsen Halden som spanderer billettene, mens Meny Halden  står for boller og brus og Maximat Nordby sørger for masse godsaker til festen!