<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1392599294090082&ev=PageView&noscript=1" />

Østfoldmuseene stenger arenaer i ny runde med nasjonal koronadugnad

  •  (Foto/Photo)
    Aurora Olea Søbye

Regjeringa kan kommet med ytterligere restriksjoner og råd knyttet til pandemien, og Østfoldmuseene følger opp med tiltak. Det er ikke forenlig med åpne museer når publikum blir bedt om å holde seg hjemme.

Det er viktig for museet å delta i den nasjonale dugnaden, og selv om vi søker å holde åpent for publikum så mye som mulig gjennom pandemien, ser vi oss nødt til å stenge våre arenaer midlertidig. Målet er først og fremst å trygge vårt publikum og våre ansatte, men vi må også sørge for bærekraftig drift.

Fra og med mandag 9. november vil de fleste av våre ansatte jobbe hjemmefra, og våre besøksarenaer vil holde stengt. Annonserte arrangementer hvor Østfoldmuseene er ansvarlig avlyses. Publikum bes holde seg løpende oppdatert på våre nettsider. Museet vurderer situasjonen fortløpende og vi vil åpne igjen så snart vi finner dette forsvarlig.

De nye restriksjonene påvirker også vår utleie, og vi ber våre leietakere ta kontakt med våre bookingansvarlige for ytterligere informasjon. Hovedregelen er nå at bare 20 mennesker kan samles og at sosiale distanse opprettholdes. Regelen om at ansvar for smittevern påligger leietaker som arrangør, videreføres. Egne regler gjelder for Fredrikshald teater med fastmonterte seter, og leietakere bes ta kontakt med museet for avklaring.

Nå håper vi at nye nasjonale og lokale smitteverntiltak vil gi oss muligheten til å åpne noen arenaer slik at vi kan gi publikum god førjulsstemning i desember. I mellomtiden oppfordrer vi alle til å besøke vårt digitale døgnåpne museum https://ostfoldmuseene.no/aktuelt/dognapne-museum og følge oss på sosiale medier. Vi benytter tiden med stengte museumsarenaer og hjemmekontor til å ytterligere styrke vår digitale formidling og gjøre kulturarven i Østfold digital tilgjengelig for interesserte!