Fermenteringskveld på Rød Herregård
Hvordan kan vi ta bedre vare på maten vår – og helsa vår? På Rød Herregård inviteres du til en stemningsfull kveld om fermentering, dyrking og magiske melkesyrebakterier.
Hvordan kan vi ta bedre vare på maten vår – og helsa vår? På Rød Herregård inviteres du til en stemningsfull kveld om fermentering, dyrking og magiske melkesyrebakterier.
-
Berit Swensen / Østfoldmuseene
Bli med på en sanselig og lærerik kveld på Rød Herregård, der maten, jorda og kroppen står i sentrum. Vi starter med en varmende suppe og spennende tilbehør laget med råvarer fra den nye Dyrkingshagen på Rød.
Deretter tar Zoe Christiansen (Northern Company) og Berit Swensen (Østfoldmuseene) oss med inn i fermenteringens verden. Du lærer hvordan grønnsaker, tang og sopp kan konserveres gjennom vinteren ved hjelp av melkesyregjæring – en eldgammel teknikk som både tar vare på maten og fremmer helse.
Kvelden gir også innsikt i hvordan melkesyrebakterier påvirker økosystemet rundt oss: i jord, planter, dyr og mennesker. Et inspirerende møtepunkt mellom matkultur, kunnskap og bærekraft.
Praktisk informasjon
Billettpriser:
- Gratis inngang. Begrensede antall plasser.
- Påmeldingsfrist: Torsdag 6. november 2025 kl. 12:00
Tilgjengelighet og tilrettelegging
Vi ønsker alle velkommen til museet, og vil gjøre vårt beste for å tilby gode opplevelser. Her finner du litt info om praktiske forhold ved Rød Herregård.
For ytterligere spørsmål eller informasjon om tilgjengelighet, vennligst kontakt oss på forhånd.
Østfoldmuseene - Halden museum - Rød herregård, et kultur- og naturhistorisk museum med nasjonalt samfunnsansvar.