Hopp til hovedinnhold

Fermenteringskveld på Rød Herregård

Hvordan kan vi ta bedre vare på maten vår – og helsa vår? På Rød Herregård inviteres du til en stemningsfull kveld om fermentering, dyrking og magiske melkesyrebakterier.

NB! Arrangementet har funnet sted

Hvordan kan vi ta bedre vare på maten vår – og helsa vår? På Rød Herregård inviteres du til en stemningsfull kveld om fermentering, dyrking og magiske melkesyrebakterier.

Rød herregård, Halden
06. nov. 2025
18.00 – 21.00
  • Berit Swensen / Østfoldmuseene

Bli med på en sanselig og lærerik kveld på Rød Herregård, der maten, jorda og kroppen står i sentrum. Vi starter med en varmende suppe og spennende tilbehør laget med råvarer fra den nye Dyrkingshagen på Rød.

Deretter tar Zoe Christiansen (Northern Company) og Berit Swensen (Østfoldmuseene) oss med inn i fermenteringens verden. Du lærer hvordan grønnsaker, tang og sopp kan konserveres gjennom vinteren ved hjelp av melkesyregjæring – en eldgammel teknikk som både tar vare på maten og fremmer helse.

Kvelden gir også innsikt i hvordan melkesyrebakterier påvirker økosystemet rundt oss: i jord, planter, dyr og mennesker. Et inspirerende møtepunkt mellom matkultur, kunnskap og bærekraft.

Praktisk informasjon

Billettpriser:

  • Gratis inngang. Begrensede antall plasser.
  • Påmeldingsfrist: Torsdag 6. november 2025 kl. 12:00

Tilgjengelighet og tilrettelegging

Vi ønsker alle velkommen til museet, og vil gjøre vårt beste for å tilby gode opplevelser. Her finner du litt info om praktiske forhold ved Rød Herregård.

For ytterligere spørsmål eller informasjon om tilgjengelighet, vennligst kontakt oss på forhånd.

Østfoldmuseene - Halden museum - Rød herregård, et kultur- og naturhistorisk museum med nasjonalt samfunnsansvar.

Eksternt arrangement

Eksternt arrangement

Dette er et arrangement i ekstern regi på en av våre arenaer. Østfoldmuseene er ikke ansvarlig arrangør, står ansvarlig for billettsalg, e.l.