<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1392599294090082&ev=PageView&noscript=1" />

Høst på Rød Herregård

Naturens fargespill endrer seg etter årstidene, og med høstens innmarsj forvandles den sommerblomstrende Rødsparken til et paradis i gule og oransje toner. Nyt parkanlegget, bli med på omvisning i huset, aktiviteter for barna og opplev utstillingen i hagen!

Omvisninger
Hver lørdag og søndag ​i september og i hele høstferien inviterer vi til omvisninger kl. 12.00, 13.00 (hageomvisning) og 14.00.

Høstferien er i år fra lørdag 26. september til 4. oktober søndag. 

På omvisning gjennom huset vil våre guider gi deg en innføring i stedets historie og menneskene som har bodd her. Her har det vært prominente gjester og store ball, men det har også blitt ført et hverdagsliv med arbeid både ute og inne. Her har også mange fra byen hatt sitt virke, i skogene, på båtene, i hus og hage.

Aktiviteter for barn

I høstferien er det også aktivitetstilbud for barn: En museumsstafett for barn fra 5-9 år der barna skal finne bie-figurer i hagen og samle bokstavene som står på hver bie. Bokstavene utgjør et løsningsord. For barn fra 9-12 år har vi en natursti i hagen med spørsmål om Rød og Rødsparken.​

Rødsparken
Rødsparken er åpen hver dag hele året, og du er velkommen til å vandre i herskapelige omgivelser.

I Rødshagen kan du se «En hage i endring» - en utstilling der du på ulike steder i anlegget finner plansjer med bilder som viser hvordan hagen har sett ut – og endret seg – gjennom tidene.

Hageanlegget ble anlagt som en stor barokkinspirert hage med rette stier, terrasser, fiskedammer og en paviljong midt i hovedaksen. Senere ble den utvidet med en engelsk landskapshage rundt. Her finnes en åttekantet paviljong fra 1756, en hasselallé og en lindetunnel. Her er storvokste edelløvtrær, dammer, bjørnegrotte, eremitthytte, saluttbatteri og gravsted.