<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1392599294090082&ev=PageView&noscript=1" />

Spesialomvisning: Kjolen på Rød Herregård

Vi ser nærmere på 1700-tallskjolen i Røds hjørnestue. Hvilke historier kan den fortelle?

  • Gule kjole på Rød Herregård (Foto/Photo)
    1/1
    Brita Flor

I sommer tilbyr vi spesialomvisninger på Rød Herregård på lørdager. Vi tar for oss utvalgte tema knyttet til gårdens historie både i hagen og innendørs.

I hjørnestuen på Rød Herregård står utstilt en 1700-talls-kjole. Hvordan er kjolen sydd? Hvor lang tid tar det å lage en slik kjole? Hvilket undertøy brukte man på denne tiden? Når ble kjolen brukt? Hvordan var det å ha på seg en slik kjole?

Speisialomvisningen er ved museumsvert Marie Svendberg Eriksen. Hennes store lidenskap er historiske klær. Hun har brukt mye tid på å studere historisk mote og originalplagg. I tillegg syr hun rekonstruksjoner både til bruk og til utstillinger.

Smittevern

Maks antall deltakere: 5 personer. Det er et begrenset antall billetter pr. omvisning p.g.a. smittevern.  Billetter blir snart lagt ut for salg i denne annonsen. Hold 1 meters avstand til de andre deltakerne hvis dere ikke er i samme husstand.

Praktisk info