Hopp til hovedinnhold

Velkommen til Rød Herregård, en historisk perle i Halden. Her kan du oppleve over tre hundre års historie gjennom våre informative og engasjerende omvisninger.

I perioden 3 juni - 11. juni tilbyr vi omvisninger lørdag og søndag. kl. 11.00, 12.00, 14.00 og hageomvisning kl. 15.00.

I perioden 17 juni - 13. august tilbyr vi omvisninger tirsdag til søndag. kl. 11.00, 12.00, 14.00 og hageomvisning kl. 15.00.

På omvisning gjennom hovedhuset på Rød vil våre flinke og engasjerte guider gi deg en innføring i stedets historie og menneskene som har bodd her. Her har det vært prominente gjester og store ball, men det har også blitt ført et hverdagsliv med arbeid både ute og inne. Her har også mange fra byen hatt sitt virke, i skogene, på båtene, i hus og hage.

Entré til herregården er kun ved omvisninger.

På vandring gjennom hagen besøker vi flere punkter med mye historie. Her har Prins Christian August risset navnet sitt i fjellveggen, det er familiegravsted, en vakker paviljong fra 1756, en gammel lindeallé og en lindetunnell. Kanonbatteri med utsiktspunkt og vakre gamle norske roser. I tillegg er det også en eremittgrotte og en bjørnehule i den engelske landskapsparken.

Vi tar imot gruppebestillinger i og utenfor sesong. Kontakt ingela.noding@ostfoldmuseene.no.

Øverste foto: Vibeke Havenstrøm