<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1392599294090082&ev=PageView&noscript=1" />

Tilgjengelighet og tilrettelegging

Vi ønsker alle velkommen til museet, og vil gjøre vårt beste for å tilby gode opplevelser. Her finner du litt info om praktiske forhold ved Rød Herregård.

Rød Herregård
Hovedinngangen finnes på nordsiden av huset, på motsatt side av låven. Det er to trappetrinn opp til døren. Vi har en sammenleggbar rampe for rullestolbrukere. Gi beskjed til museumsvertene hvis du ønsker å bruke denne løsningen.

I hovedhuset gis det omvisninger i rommene som er fordelt på to etasjer, som er forbundet med trapp. Det er noen trinn, terskler og høydeforskjeller i huset. Vi har sammenleggbare stoler til utlån. Det er tillatt å bruke medbrakt gåstol i huset. Med assistanse fra ledsager eller museumsverter er det mulig å se hele 1. etasje med rullestol.

Det er ikke heis i bygningen.

Det er ikke teleslynge i bygningen.

Toaletter
Det er ikke toalett inne på Rød Herregård. Nærmeste toalett finnes i låvebygningen på andre siden av tunet. Her er det rampe og handicaptoalett.

Hage og park
Rød Herregård er omgitt av en stor hage og park. Denne driftes som en offentlig park av Halden kommune. Det gis omvisninger i hagen. Hagen er vanskelig tilgjengelig for rullestoler og gåstoler, men man kan se de delene som ligger nærmest huset. Vi anbefaler at besøkende med rullestoler og gåstoler er i følge med ledsager.

Det er flere trinn og bratte skråninger i hagen. Vis aktsomhet og vær obs på glatte områder ved regn. Det er flere dammer som om sommeren kan gro igjen. Disse kan utgjøre en fare for barn og dyr. Barn og dyreeiere bes være oppmerksomme på dette.

Det finnes en informasjonsbigård i hagen med levende bier.

Trivselsregler for Herregårdshagen:
- Hold hunden din i bånd. Det er båndtvang hele året. Bruk hundepose.
- Det er forbudt med engangsgriller og båltenning hele året.
- Kast søppel i søppelkassene.

Vi gjør oppmerksom på at busker og trær i Herregårdshagen ikke er klatre- eller lekestativ. Vi ber foreldre og lærere følge med på barna.

Ledsager
Ledsager med ledsagerbevis får gratis inngang.

Adkomst til fots
Fra Halden torg er det ca. 2 km å gå til Rød Herregård. Det er flere alternative ruter gjennom bygatene. Bratt stigning visse steder.

Adkomst med offentlig transport
Nærmeste bussholdeplass heter Rødsveien og herfra er det under 100m ned til herregården. For rutetider til denne bussholdeplassen se Østfold kollektivtrafikk.

Adkomst med bil
Fra E6: Følg skilting mot Halden og deretter til Rød Herregård. Låvebygningen med det røde tårnet er godt synlig når man ankommer Halden.

Parkeringsplass finnes på oversiden av tunet. Bussparkering inntil låven.

Kafé og galleri
I låvebygningen finnes Herregårdskaféen og Galleri Rød Herregård. Disse drives av eksterne aktører og vi henviser til deres nettsider for mer informasjon og kontakt.