Hopp til hovedinnhold
 • Bilde av Fredrikstad Museum

  Fredrikstad Museum

  Det unike Tøihuset i Gamlebyen var ved åpningen i 1775 landets største bygning. Denne militære lagerbygningen ble plassert der byens torg og sentrum en gang lå. Mange spennende historier og liv har utspilt seg her fra 1567 og fram til i dag, og museet er stolt av å kunne bruke stedet til å fortelle byens historie.

 • Bilde av Kongsten Fort

  Kongsten Fort

  Som en levning fra fordums tid ligger stemningsfulle og unike Kongsten Fort på en liten høyde i gangavstand fra Gamlebyen. Fortet er intakt med bygninger, kanoner, høye murer og underjordiske kasematter,.

 • Bilde av Berg Bygdetun

  Berg Bygdetun

  Berg Bygdetun ligger på den gamle Veden skanse, anlagt i 1902-03 i forbindelse med krisen rundt unionsoppløsningen med Sverige.

 • Bilde av Elingaard Herregård

  Elingaard Herregård

  Elingaard Herregård er en av landets mest helstøpte anlegg fra renessansen – en adelig setegård med røtter tilbake til middelalderen. Omkranset av bastioner og vollgraver ligger hovedbygningen fra 1749 – gjenreist på kjellerne fra 1600-tallet, og har i dag rom fra ulike epoker.

 • Bilde av Folkenborg Museum

  Folkenborg Museum

  Folkenborg museum ligger på et sted som har vært et knutepunkt i lokalmiljøet i uminnelige tider. Allerede på 1100-tallet var det kirke og prestegård her, og i 1204 fødte Inga fra Varteig kongssønnen Håkon Håkonsson på gården. Helt frem til 1900 var dette det administrative sentrum for folk i området.

 • Bilde av Fredrikshalds Teater

  Fredrikshalds Teater

  Fredrikshalds Teater fra 1838, er landets eneste bevarte barokkteater med skrått scenegulv. Det er bygget av «Det dramatiske selskap i Fredrikshald» og ble brukt av byens borgere.

 • Bilde av Fredriksten Museum

  Fredriksten Museum

  I Østre kurtine på Fredriksten festning finnes Fredriksten Museum hvor du kan oppleve Haldens krigshistorie og lære mer om livet på festningen.

 • Bilde av Haldenvassdragets Kanalmuseum

  Haldenvassdragets Kanalmuseum

  Haldenvassdragets Kanalmuseum finner du i Ørje midt i hjertet av det naturskjønne Indre Østfold – og selvsagt rett ved Haldenvassdraget og slusene. Museet formidler kunnskap om det biologiske mangfold i skog og vassdrag. Her vises samspillet i vårt økologiske miljø og naturens usynlige hemmeligheter og områdets rike dyreliv presenteres. Med blikket rettet mot fremtiden ønsker museet å fremme vern av naturen, i all dens mangfold og sårbarhet.

 • Bilde av Kystmuseet Hvaler

  Kystmuseet Hvaler

  Kystmuseet Hvaler er Østfoldmuseenes avdeling for kystkultur. Museet ligger på Nordgården Dypedal på Spjærøy.

 • Bilde av Moss by- og industrimuseum

  Moss by- og industrimuseum

  Moss by- og industrimuseum samler, bevarer og dokumenterer Moss bys sosiale, arkitektoniske og industrielle historie, med vekt på tidsskiftene i det 20. århundre. Moss by- og industrimuseum holder til i restaurerte lokaler i Kloster og Galla møller mellom Fossen og Lille-elv. Kloster mølle er fra 1899/1900, mens Galla mølle er fra ca. 1920.

 • Bilde av Rød Herregård

  Rød Herregård

  Rød Herregård er en innholdsrik kulturperle, med over 300 års historie. Det er ingen som riktig vet når Rød herregård ble bygget, men det finnes et maleri fra slutten av 1600-tallet som viser en bygning med et tilhørende hageanlegg. Rundt år 1720 flyttet noen av Tank-familiens medlemmer fra Danmark til Norge og i 1733 kjøpte Carsten Tank den eldre Rød herregård.

 • Bilde av Borgarsyssel Museum

  Borgarsyssel Museum

  Borgarsyssel Museum ble stiftet i 1921 og ligger ved ruinen etter St. Nikolas kirke fra omkring 1115. Museet dokumenterer og formidler Østfolds kulturhistorie fra middelalderen og fram til i dag Borgarsyssel Museum har samlinger fra store deler av Østfold, og et friluftsmuseum med et 20-talls antikvariske bygninger.

 • Bilde av Halden museum, Fayegården

  Halden museum, Fayegården

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1