<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1392599294090082&ev=PageView&noscript=1" />

Sommerforedraget på Storedal 2019 Migranter, murer og menneskeverd

Bli med forfatter og oversetter Kristin Sørsdal på en reise

  • Kristin Sørsdal
    Forfatter og oversetter Kristin Sørsdal kommer til sommerforedraget på Storedal 2019 Migranter, murer og menneskeverd

Etter fem år med reiser og opphold på Balkan, i Ungarn, Hellas og Italia, inn og ut av flyktning– og migrant-realiteter, frem og tilbake over europeiske grenser som gradvis har fått rolla som en ny mur, denne gangen mellom nord og sør, kommer Sørsdal hit for å prøve seg på et resonnement om hva som skjedde, og skjer, i Europa, etter 2015 og den så kalte flyktningkrisa. Hvordan forvandlet ordet migrant seg til ei svært kvass politisk stridsøks? Hvordan endret dette blikket vårt på mennesket bak ordet migrant og flyktning? Hvor er kompasset øynene våre trenger for å navigere i et endret Europa der et menneske kan skifte status fra menneske på flukt – eller streif – til trussel mot rikets sikkerhet i løpet av bare noen, få kilometer? Blikket blir til ferda, og er utsatt for stadige justeringer. Det viktige er å legge ut på ferda, enten det er mentalt eller fysisk, uten et stivna blikk.

Kristin Sørsdal er mest kjent for sin oversettelse av Elena Ferrante som hun har vunnet flere priser for. I 2017 oversatte hun sakprosaboka Grensa av italienske Alessandro Leogrande og kom ut med en egen roman, Mare, som er lagt til øya Lampedusa mellom Italia og Libya. De siste to årene har hun som uavhengig observatør skrevet flere artikler om situasjonen for migranter og flyktninger sør i Europa.

Arrangementet er gratis. 
Salg av kaffe, vafler, is og brus.