Hopp til hovedinnhold

Tilgjengelighet og tilrettelegging

Her finner du informasjon om praktiske forhold ved Berg bygdetun. Området egner seg godt til turgåing, men bygdetunet består av en klynge hus som ikke har gjennomgått tilpasninger for funksjonsnedsettelser. Tunet består av et hovedhus, en låve og et stabbur.

Inngangspartier

Opp til stabburet er det tre steintrinn, i hovedhuset er det høye, gammeldagse terskler og opp til låveinngangen en forholdsvis bratt låvebro montert sammen av små stokker. Helleinngangen til hovedhuset er det mest tilgjengelige inngangspartiet, men inngangspartiene er ikke tilrettelagt for rullestol.

Det er ikke heis i bygningene.
Det er ikke teleslynge i bygningene.

Toaletter

Det er dessverre ikke toaletter ved Berg bygdetun. Mobile toaletter settes opp under arrangementer.

Ledsager

Aktiviteter på Berg bygdetun pleier å være åpne og gratis. Ledsager med ledsagerbevis får uansett gratis inngang under omvisninger og andre arrangement i Østfoldmuseenes regi. Pris for ledsager er opp til hver enkelt ekstern arrangør under arrangementer i deres regi.

Parkering

Plenområdet på tunet brukes til parkering, men det er ingen lademuligheter for elbil. Det er ikke egne parkeringsplasser for handicapbil, men det er god plass til parkering nær bygningene.

Selv om tunet er stort, er veien inn til tunet smal og gjør området lite tilgjengelig for turbuss.

Adkomst med offentlig transport

Bygdetunet ligger ikke i gangavstand fra togstasjonen, men er bare 10 minutter unna med bil.
Nærmeste bussholdeplass er Nybo. Det er 3-5 minutters gange til Berg bygdetun derfra. For rutetider til denne bussholdeplassen se Østfold kollektivtrafikk. https://www.ostfold-kollektiv.no/

Adkomst med sykkel

Det er god plass til sykler, men ikke sykkelstativ eller lademuligheter.

Adkomst med bil

Ta av til Halden fra E6. Følg riksvei 21 til du kommer til fylkesvei 22. Ta av til høyre og følg fylkesvei 22 over broen og opp til Tistedal. Ta til venstre å følg veien gjennom Tistedal og rett fram i 1,6 km. Ta til høyre inn Skoleveien. Ta til høyre inn en liten grusvei ved en melkerampe.

  • Tilgjengelighet og tilrettelegging

    Her finner du litt info om praktiske forhold ved Berg bygdetun. Området egner seg godt til turgåing, men bygdetunet består av en klynge hus som ikke har gjennomgått tilpasninger for funksjonsnedsettelser. Tunet består av et hovedhus, en låve og et stabbur.

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1