Hopp til hovedinnhold

Don Quijote

Bli med Don Quijote på eventyr! Østfold Internasjonale Teaters versjon av verdensklassikeren legger handlingen til Østfold; i en humoristisk og rørende teaterforestilling

Miguel de Cervantes’ Don Quijote: Den skarpsindige lavadelsmann Don Quijote av la Mancha regnes som den første moderne romanen og ses fortsatt som en av verdenslitteraturens største bragder. Den forteller historien om den virkelighetsfjerne idealisten Don Quijote og hans skarpsindige håndlanger Sancho Panza.

I fortellingen har hovedpersonen forlest seg på ridderromaner, datidens kiosklitteratur. I iveren etter å gjøre en innsats for sannhet og god moral, går han inn for selv å bli en ridder – lenge etter at riddernes tid er forbi. Fordi han er så kompromissløs, og i utakt med sin samtid, blir Don Quijote vel så mye en komisk figur som en helt.

Fra La Mancha til Østfold

I rollene møter vi Terje Brevik som den selvtitulerte ridderen Don Quijote og Patrik Stenseth som Sancho Panza. De to skuespillerne vil være godt kjent for teaterets publikum: Terje Brevik har vært en bærebjelke i regionens teaterliv siden midten av 90-tallet, mens Patrik Stenseth står bl.a. bak suksess-serien Olav den Heldige ved Tunevannet i Sarpsborg og forestillingene Spelet om Trona og Rare Greiær,

Regi er ved Ivar Furre Aam, som også skal dramatisere romanen. I hans versjon av historien vil de to karakterene ikke reise rundt i Spania, men i Østfold.

  • 1/1

Humoristisk og rørende

Historien om de to antiheltenes ensomme kamp mot vindmøller og andre fiender, er en god inngang til å kunne reise spørsmål om ulike virkelighetsoppfatninger, mener regissøren:

–Don Quijote fremstår kanskje som gal, men han holder fast på sin egen drøm, og dermed opplever han også store eventyr, sier Aam. Er det galskap å leve livet til det fulle?

–Vi skal lage en humoristisk, jovial og rørende forestilling om å leve ut drømmene sine, om vennskap – og om den store fortellingen og det lille mennesket, lover Aam.

Forestillingen vil turnere i Østfold i september og oktober 2023: Bli med på eventyret!

Kreditering

Basert på Miguel de Cervantes originaltekst, oversatt av Arne Worren.

Terje Brevik, skuespiller (Don Quijote)
Patrik Stenseth, skuespiller (Sancho Panza)

Ivar Furre Aam, regi og dramatisering
Alice Vanini Tomola, scenografi
Marianne Stranger, kostymedesign
Mathias Langholm Lundgren, lysdesign
William Kjeldsberg, lyddesign
Siri Løkholm Ramberg, dramaturg
Lillian Thorbjørnsen Greni, maskør og parykkmaker

Malin Østli, produsent
Andrine Pedersen Sandvær, inspisient
Daria Melnyk, kostyme- og rekvisittmaker
Ida Fredriksen, sufflør
Øyvind Andresen, tekniker
Hilde Marthinsen, markedsansvarlig
Ida Willassen, kommunikasjonsansvarlig
Anette Tømmerholen, vertskap

Eksternt arrangement

Eksternt arrangement

Dette er et arrangement i ekstern regi på en av våre arenaer. Østfoldmuseene er ikke ansvarlig arrangør, står ansvarlig for billettsalg, e.l.

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1