Hopp til hovedinnhold

En sniktitt på museets planer i Fayegården

  • Gaute Jacobsen informerte om museets planer i Fayegården. Arkivar James Ronald Archer tok oss med på en omvisning i bygningen.
    Gaute Jacobsen informerte om museets planer i Fayegården. Arkivar James Ronald Archer tok oss med på en omvisning i bygningen. Espen A. Nordenhaug

Lørdag 19. september inviterte Halden historiske Samlinger til omvisning i Fayegården. De oppmøtte fikk høre om museets planer om å ta i bruk bygningen for å bidra til byutviklingen og bli mer tilgjengelig og synlig i sentrum.

Senere tok arkivar James Ronald Archer oss med på en omvisning i bygningen. Fayegården er en av bygningene vi har gjort tilgjengelig i vårt mobilformidlingstilbud Ståsted Halden. Her gir vi deg et utdrag: Under den store bybrannen i 1826 brant David Fayes store én-etasjers tømrede gård ned. David Faye var født på Bragernes i Drammen i 1770 og døde i Fredrikshald i 1835. Frederich Christopher Gedde (1781-1840) tegnet den nye herskapelige murbygningen som fortsatt ligger her i dag, riktignok påbygget i ettertid. (om Gedde – se Wielgården). Den nye gården sto ferdig omkring 1830, og er bygget i tidas rådende stil – empiren. David Faye bodde her til sin død fem år etter. Hans enke bodde der ytterligere fem år fram til sin død i 1840.

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1