Hopp til hovedinnhold

Om Halden museum - Fayegården

Halden Museum – Fayegården ligger idyllisk til ved Busterudparken i hjertet av Halden. Dette er et bymuseum som forteller Halden og omegns historie gjennom skiftende utstillinger, arrangement og aktiviteter.

Den grønne bygningen i empirestil var opprinnelig en staselig bolig for handelsmann David Faye, oppført i 1830. Senere har den rommet både bibliotek, skole, tannlege og teknisk etat.

I dag rammes inngangspartiet og Museumskafeen inn av et glassbygg og store kastanjetrær. Der kan du nyte en god lunsj med byens frodigste utsikt i forbindelse med et museumsbesøk. Museumsbutikken vegg i vegg har også gaveartikler, historisk lesestoff og nostalgiske leker. Der får du også kjøpt inngangsbilletter til utstillingene.

I umiddelbar nærhet ligger bokhandel, bakeri, Vannvogna Konsert og Kunsthall, hyggelige småbutikker og Skofabrikken med bibliotek og kino. I selve Busterudparken finner du fine klatrestativer for barn og om vinteren er det skøytebane her. Busstoppet Parken ligger 2 minutters gange unna museet, det tar 5 minutter å gå til museet fra Parkeringshuset Halden og 8 minutter fra Halden togstasjon.

Halden Museum – Fayegården åpner med historiske utstillinger fra 8. juni 2024.

Museet driftes av Østfoldmuseene. Halden kommune støtter museets drift ved å dekke utgifter til leie av bygget. Fayegården eies av Halden kommunale pensjonskasse.

Museum24:Portal - 2024.05.16
Grunnstilsett-versjon: 1