<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1392599294090082&ev=PageView&noscript=1" />

Kulturhistorisk vandring: Spjærøy

Kystmuseet Hvaler inviterer til kulturhistorisk vandring på Spjærøy hvor turen går fra vrak til vrak og tar for seg en spennende side ved vår maritime historie.

Turen starter ved Spjærøy kirke hvor vi går gjennom Linddalen til Sand. Vi følger så veien over Basto til Sydengen, en av de vakreste gamle veiene på Hvaler der den går langs Asmalsundet. Vi følger samme vei tilbake til Sand, krysser fastlandsveien og tar Olabakken tilbake til Spjærøy kirke. Guide på turen er Gunn Hedberg som har gitt ut boka Tur på Hvalerøyene – til fots, på sykkel, i båt. Gunn er bosatt på Vesterøy på Hvaler og har jobbet i mange år som fiskerijournalist, med Nordsjøen og Skagerrak som arbeidsfelt. Men viktigst av alt, hun har gått tur Hvalerøyene rundt i over 40 år.

Møt opp ved Spjærøy kirke. Der er det gode parkeringsmuligheter. Vi tar en kafferast ved «Falcon-brygga» på Sydengen, hvor selve brygga er bygd over vraket av den gamle seilskuta Falcon. Ta derfor med sitteunderlag og litt godt i sekken. Turen avsluttes ca. kl. 20.00.

Velkommen til hyggelig tur i flott landskap!

Praktisk informasjon

Pris:
Kr. 65,- for voksne, 
kr. 25,- for barn og ungdom..

  • Kulturhistorisk vandring: Spjærøy

    Vis vei

    Gunn Hedberg tar oss med på tur fra Spjærøy kirke til Sydengen på Spjærøy