<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1392599294090082&ev=PageView&noscript=1" />

Turist i egen by

Kystmuseet Hvaler inviterer til Byvandring på Skjærhalden og kulturhistorisk vandring på Rødshodet i forbindelse med Turist i egen by. Vi samarbeider med Besøkssenter Ytre Hvaler nasjonalpark slik at du kan gå rett fra omvisning på senteret til Byvandring på Skjærhalden. Tidspunktene for omvisning og vandringer er tilpasset busstider. Du kan dermed gå rett fra bussen til opplevelser med Besøkssenteret og Kystmuseet Hvaler.

  • Rødshue
    Rødshue Kathrine Sandstrøm

Kl. 10.45: Byvandring på Skjærhalden.

Hvordan var det på Skjærhalden før i tiden? Hvorfor ser det ut som det gjør i dag? Hva er historien til de ulike bygningene og bedriftene? Møt opp utenfor Besøkssenter Ytre Hvaler nasjonalpark (Kornmagasinet) og vi tar deg med på en rundtur i historiens fotspor på Skjærhalden. Guider er lokale kjentmenn Nils Eilertsen, Henning Østby og kulturhistoriker Kathrine Sandstrøm ved Kystmuseet Hvaler. Varighet 45 minutter.

Kl. 11.45: Byvandring på Skjærhalden.

Hvordan var det på Skjærhalden før i tiden? Hvorfor ser det ut som det gjør i dag? Hva er historien til de ulike bygningene og bedriftene? Møt opp utenfor Besøkssenter Ytre Hvaler nasjonalpark (Kornmagasinet) og vi tar deg med på en rundtur i historiens fotspor på Skjærhalden. Guider er lokale kjentmenn Nils Eilertsen, Henning Østby og kulturhistoriker Kathrine Sandstrømved Kystmuseet Hvaler. Varighet 45 minutter.

Kl. 13.15: Kulturhistorisk vandring på Rødshodet.

På Rødshodet på Kirkeøy ble det drevet med stenhogging, og få steder er vel sporene i landskapet så tydelige som her. Kathrine Sandstrøm ved Kystmuseet Hvaler forteller fra stenindustriens historie og om den virksomheten som foregikk ved Rødshodet. Med på turen er også Svein Olav Pedersen. Han vil fortelle om sin bestefar, stenhoggeren Harry Torgersen, som jobbet i fjella på Rødshodet. Svein Olav vil vise oss kilehull, initialer og innriss i fjellet som Harry og de andre stenhoggerne har etterlatt seg. Møt opp på parkeringsplassen ved Rødshodet. Varighet 60 minutter.

Praktisk informasjon:

Bussen stopper ved innkjøringen til Ørekroken (rett etter tunellen) kl. 13. Derfra følger du veien mot Ørekroken og Rødshodet. Parkeringsplassen ligger helt i enden av veien.

Arrangementet er gratis og er en del av Turist i egen by. Se https://www.visitoestfold.com/no/hva-skjer/turist-i-egen-by/ for fullt program.